Haberler

40. Yılda 40 Kültür Şahsiyetine Vefa Ödülü

Türkiye Yazarlar Birliği 40. yılında 40 kültür şahsiyetine vefa ödülü takdim edecek

TYB İstanbul Şubesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı işbirliği ile İBB Kültür AŞ tarafından düzenlenen, 40. Yıl Vefa Gecesi, 29 Nisan Pazar günü Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

40 kültür şahsiyetine vefa ödülünün takdim edileceği program; protokol konuşmaları ile başlayacak ve İncesaz grubunun konseri ile devam edecek. Program sunuculuğunu Erhan Ertürk üstlenecek. Gecede özel bir sergi ve belgesel gösterimi yer alacak. Vefa ödülü vesilesiyle, kültür dünyamızın seçkin simalarının bir araya geleceği organizasyonda tam bir kültür şöleni yaşanacak.

Program hakkında TYB İstanbul Şubesi adına bilgi veren Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, 29 Nisan gecesi yapılacak buluşmanın anlam ve önemine dikkat çekti. Bıyıklı "TYB olarak, 40 yıldır sürdürdüğümüz faaliyetlerimiz ile ülkemizin fikir hayatına önemli katkılarda bulunan bir kurum olduk. Milletlerarası faaliyetlerle memleketimizin kültür elçiliğini üstlenen TYB, sınırları aşan organizasyonlara imza attı. Kültür dünyasında iz bırakan yüzlerce çalışmayı, TYB tek başına, sivil ve samimi bir sorumlulukla hayata geçirdi.

Türkiye Yazarlar Birliği olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ'nin katkılarıyla, 40. yılımızda kültürümüze üstün hizmetleri geçen 40 büyük şahsiyete vefa ödülleri takdim edeceğiz. Belgesel gösterimi ve İncesaz konserinin de yer aldığı 40. Yıl Vefa Gecemize bütün kültür sanat dostlarını bekliyoruz."

D. Mehmed Doğan, Fuat Başar, Ümit Meriç, Erol Sayan, Hasan Çelebi, Emin Işık, İlhami Atalay, Nurhan Atasoy, Sinan Genim, Ara Güler, Devrim Erbil, Beşir Ayvazoğlu, Alaaddin Yavaşça, Amir Ateş gibi çok değerli isimlerin aralarında bulunduğu, kültürümüze büyük katkıları olan 40 şahsiyetin ödüllendirileceği 40. Yıl Vefa Gecesi, 29 Nisan Pazar günü Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ali Emiri Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title