Haberler

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne Doğru

CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci ve Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci ve Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

CHP Hatay Milletvekili Ertem, mesajında, sosyal adaletin ve sosyal demokrasinin görünür olabileceği en önemli toplumsal alanlardan birisinin engelli vatandaşların yaşam kalitesi, refahı ve mutluluğu olduğunu ifade etti.

Engellilerin önündeki en büyük engelin, onları engelli olarak gören, toplumun eşit bir bireyi olarak görmeyen anlayış olduğunu aktaran Ertem, engelliliğin kader olmadığını, alınacak basit tedbirlerle engelli vatandaşların yaşamı, insan onuruna yaraşır bir hale getirilebileceğini kaydetti.

Ertem, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün engellilerin ve ailelerinin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek için önemli olduğunun altını çizerek tüm engelli vatandaşların gününü kutladı.

Antakya Belediye Başkanı Kimyeci ise, mesajında, son yıllarda engellilerin sorunlarının çözümüne yönelik büyük mesafe alındığını vurguladı.

Belediye olarak gerçekleştirdikleri ve yapacakları tüm hizmetlerde engelli vatandaşların düşünüldüğünü ve projelerin bu yönde geliştirildiğini aktaran Kimyeci, toplumun yüzde 10'unun engelli olduğunu ancak asıl engelin bedenlerde değil, zihinlerde olduğunu ifade etti.

Kimyeci, Antakya Belediyesi ailesinin yalnızca aralık ayının veya yılın herhangi bir gününde değil, her zaman engelli vatandaşların yanında ve hizmetkarı olacaklarını vurgulayarak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutladı.

Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman da, yayımladığı mesajında, hayata engelleri ile tutunmaya çalışan, engelli vatandaşların yanında olup, onların daha kaliteli ve daha yüksek standartlarda bir yaşam sürmelerini sağlamak herkesin görevi olduğuna dikkate çekti.

Yaman, çağdaş ve gelişmiş bir toplum olmanın temel ögelerinden birinin de engellilerin toplumsal yaşama dahil olmaları olduğunu kaydetti.

Bir toplumun engellilerinin iş ve sosyal hayata katılma oranı o toplumun olgunluk seviyesini belirlediğinin altını çizen Yaman, şöyle devam etti:

"Engelli olmanın yalnızca kişinin ve ailesinin sorunu olmadığı bilinci ile tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin engelliler hakkında farkındalık yaratmak ve yaşamlarını kolaylaştırmak üzere çalışması; Dezavantajlı grupların başında gelen engellilerin ötelenmeden hatta pozitif ayırımcılık uygulanarak yaşam kalitelerinin yükseltilmesi hususunda sorumluluk alması gerekmektedir. Engelli kardeşlerimizin de yasaların kendilerine tanıdığı hakları kullanmak ve yaşamda karşılaştıkları engelleri aşmak için örgütlenmesi bölük pörçük yapılanmalar yerine güçlü ve kamuoyu desteği olan örgütlenmelere gitmeleri sorunların çözümünü kolaylaştıracaktır. Ülkemizin ciddi bir yüzdeliğini oluşturan ve her zaman 'engelli' yerine 'dezavantajlı grup' diye tabir etmemiz gerektiğini savunduğumuz kardeşlerimizin, engelsiz bir yaşam sürmeleri diliyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Dünya Engelliler Günü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title