Haberler

26 yıl önce yandı, yeşil ile mavi tekrar buluştu

Güncelleme:

- 26 yıl önce yandı, yeşil ile mavi tekrar buluştu Muğla'da 1996 yılında Gökova Körfezinde Devlet Planlama Teşkilatından başlayan orman yangınında yanan 6 bin 452 hektarlık alan 26 yılda değişimi havadan görüntülenirken, değişim fotoğraf karelerine yansıdı.

- 26 yıl önce yandı, yeşil ile mavi tekrar buluştu

Muğla'da 1996 yılında Gökova Körfezinde Devlet Planlama Teşkilatından başlayan orman yangınında yanan 6 bin 452 hektarlık alan 26 yılda değişimi havadan görüntülenirken, değişim fotoğraf karelerine yansıdı.

MUĞLA - Orman yangınlarına en hassas iller arasında yer alan Muğla'da her yıl onlarca orman, makilik ve tarım arazisi yangını çıkıyor. Muğla tarihinin en büyük orman yangını geçen yıl 7 ilçede çıkarken, toplam 52 bin hektar ormanlık alan ve 8 bin hektar da makilik ve tarım alanı zarar gördü.

27 Temmuz 1996 yılında yeryüzü cenneti olarak adlandırılan ve Türkiye'nin en iyi mavi yolculuk rotasının yer aldığı Gökova Körfezi kıyısında yer alan döneminde Devlet Planlama Teşkilatı Eğitim Kampı olarak kullanılan tesiste başlayan orman yangını bir hafta sürmüş ve toplam 6 bin 452 hektar ormanlık alan yanmıştı.

26 yıl önce yanan saha helikopter ile havadan görüntülendi. Yanan sahalarda ağaçlandırma ve doğal tohumlama sistemi ile başlayan yeşil örtü, 26 yıllık aradan sonra yeşile büründü. Gökova Körfezindeki kara tablo yeliş örtü ile kaplanırken, büyüyen ağaçların hem bakımı, hem de yangın ihtimaline karşı belli aralıklarla orman yolları açıldı.

Orman Genel Müdürlüğü yanan sahaların eski ve yeni görsellerini paylaştı

Orman Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile 2 Eylül 2006 yılında Muğla'nın Datça ilçesine bağlı Emecik köyünde çıkan ve 45 hektarı ormanlık alan olmak üzere 100 hektar orman ve tarım arazisinin 2006 ve 2020 yılları arasındaki değişimini paylaştı.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaklaşık 2001 yılında çıkan ve 130 hektar alanın zarar gördüğü alanın 2001 ve 2020 yılları arasında görselleri ile 2000 yılında Bodrum Torba'da 305 hektar alanın 2000-2020 yılları arsında değişimini gösteren görsellere yer verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Orman Genel Müdürlüğü Gökova Muğla Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title