Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

KIRIKKALE/SİVAS/YOZGAT/ Kırıkkale, Sivas, Yozgat, Nevşehir ve Kırşehir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

KIRIKKALE/SİVAS/YOZGAT/ Kırıkkale, Sivas, Yozgat, Nevşehir ve Kırşehir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Kırıkkale'de Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Atatürk anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin müstesna günlerinden biri olan TBMM'nin açılışının 96. yıl dönümünü kutladıklarını söyledi.

Her yıl coşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın tarihin önemli günlerinden birisi olduğunu vurgulayan Çetin, şöyle konuştu:

"1911-1918 yılları arasındaki 7 yıllık süreçte son derece önemli ve büyük savaşları kaybetmemizin ardından ülkemizin bugünkü topraklarını oluşturan başka bir ifadeyle 20 milyon metrekareye ulaşmış olan Osmanlı İmparatorluğu'nun has bahçesini temsil eden Anadolu'nun da kaybedilmesi gibi bir tehlikeyle yüz yüze gelmiştik. Bu bizim tarihimizin en sıkıntılı, bunalımlı dönemlerinden biridir. Bu dönemde ülkemizin yeniden şahlanışını, ayağa kalkışına ihtiyaç vardı. Bu başlangıç milli iradenin olaya el koyması olmuştur. Bu bayram da bir toplum için en çok üzerinde titrediğimiz kesimi oluşturan çocuklarımıza hediye edilmiştir. Bugün de yakından görüyoruz ki savaşlar en çok çocukları etkilemektedir. Kıyıya vurarak bütün dünyanın dikkatini çekmeyi başaran Aylan bebek örneğinde olduğu gibi büyüklerin savaşları daha çok küçüklere zarar vermektedir."

Törende, şiirler okundu, halk ve geleneksel çocuk oyunları ile semazen gösterileri sunuldu. 23 Nisan konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verildiği törende, Halk Sağlığı Müdürlüğünce "Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi" kapsamında 78 öğrenciye bisiklet dağıtıldı.

Programa, Vali Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat, Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sivas

Sivas'ta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kutlamalar daha sonra Atatürk Kültür Merkezi'nde devam etti. İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, yaptığı konuşmada, ülkenin geleceği çocukların azim ve kararlılıkla üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerine inancının tam olduğunu söyledi.

Etkinlikte, öğrenciler, şiirler okudu ve gösteriler sundu.

Programa Vali Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Bu arada, Atatürk Anıtı'ndaki tören sırasında alanda bulunan CHP Sivas Merkez İlçe Başkanı Adil Keser ve partililer, çelenk sunmaları beklenmeden törenin sona erdirildiği gerekçesiyle tepki gösterdi.

Yozgat

Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Törende, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Saim Kuş, Rıza Kayaalp Spor Salonu'nda devam eden törende, TBMM'nin açılışının 96. yılına ulaşmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın önemli bir anlamı daha olduğunu ifade eden Kuş, "Bu bayramlar birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, millet olarak tasada ve kıvançta bir olduğumuz günlerdir. Bu günde bizlere bu cennet vatanı canları ve kanları pahasına emanet eden atalarımızın emanetini nasıl iyi koruyarak ve geliştirerek yarınlara taşıyabileceğimizi konuşmalıyız." diye konuştu.

Törene, Vali Vekili Yavuz Güner, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Emniyet Müdürü Saim Kuş, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Nevşehir

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Nevşehir'de tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda törende, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün çim sahasındaki törende de halk oyunları sergilendi, Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığınca gösteri sunuldu, çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüller verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Kırıkkale 23 Nisan Nevşehir Yozgat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title