Haberler

23 Haziran İstanbul seçimi kesin aday listesi ve oy pusulasındaki yerleri

Güncelleme:

İptal edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçimi 23 Haziran 2019 Pazar günü yapılacak. Türkiye'nin gündemini uzun zamandır meşgul eden ve merakla beklenen 23 Haziran İstanbul seçimi kesin aday listesinde 4 parti ve 17 bağımsız aday yer alıyor. Bir önceki seçimde olan bazı partiler ve adaylar, yarıştan çekildiklerini açıklamışlardı.

23 Haziran Pazar günü yapılacak seçimde, seçmenin önüne sadece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait oy pusulası konulacak. Birleşik oy pusulalarının basımında 31 Mart 2019'da yapılan seçim için uygulanan esaslar aynen uygulanacak.

23 HAZİRAN İSTANBUL SEÇİMİ KESİN ADAY LİSTESİ

23 Haziran İstanbul seçiminde 4 parti ve 17 bağımsız aday yarışacak. Kesin aday listesine göre seçime; AK Parti'den Binali Yıldırım, CHP'den Ekrem İmamoğlu, Saadet Partisi'nden Necdet Gökçınar ve Vatan Partisi'nden Mustafa İlker Yücel katılacak.

31 Mart yerel seçiminde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde kayıtlı seçmen sayısı 10 milyon 560 bin 963 olarak açıklandı. Oy kullanan seçmen sayısı ise 8 milyon 865 bin 72 kişi oldu. Geçerli oy sayısı ise 8 milyon 549 bin 822.

23 Haziran İstanbul yenileme seçimine katılacak 4 partinin adaylarının önceki seçimdeki oy dağılımı ise şöyle olmuştu;

Saadet Partisi Necdet Gökçınar: 103 bin 364

Vatan Partisi Mustafa İlker Yücel: 15 bin 428

CHP Ekrem İmamoğlu: 4 milyon 169 bin 765

Ak Parti Binali Yıldırım: 4 milyon 156 bin 36

23 Haziran 2019 Pazar günü yapılacak yenileme seçimlerinde yer alacak bağımsız adaylar ise şöyle:

"Dursun Ali Bacıoğlu, Vedat Öztürk, Ahmet Çördük, Muhammet Ali Canca, Mehmet Yıldız, Güldes Önkoyun, Hasan Atasoy Torun, Mehmet Ali Aydoğmuş, Lütfü Yılmaz, Seçkin İlker, Özkan Mustafa Küçükkural, Fatma Ragibe Kanıkuru Loğoğlu, Burhan Erol, Doğan Duman, Ali Rıza Kansız, Abdul Celil Gülalp, Burak Kadıoğlu."

OY PUSULASINDA ADAYLARIN SIRASI

23 Haziran İstanbul seçiminde kullanılacak oy pusulası için bir önceki seçimin pusulası baz olarak alındı. Seçime giren adayların yerini belirleyecek kura çekimi bu sefer yapılmadı. Fakat seçimden çekilen adaylar pusuladan çıkarıldı. 4 parti ve 17 bağımsız adayın yer alacağı oy pusulasında sıralama şu şekilde;

1. Saadet Partisi

2. Vatan Partisi

3. Cumhuriyet Halk Partisi

4. Adalet ve Kalkınma Partisi

Bunların yanında 17 bağımsız adayları bir bölümde iki sıra halinde dizildi.

SEÇİME KATILMAYACAĞINI AÇIKLAYAN ADAYLAR

31 Mart'ta yapılan seçimde olan bazı partiler ve adaylar, 23 Haziran'da yapılacak yenileme seçimine katılmayacaklarını açıkladılar. Bu adayların başında DSP adayı Muammer Aydın yer alıyor. Aydın, önceki seçimde 30 bin 884 oy almıştı. BTP adayı Selim Kotil de çekilen adaylar arasında yer alıyor. Kotil ise 27 bin 87 oy almıştı.

31 Mart'ta 22 bin 252 oy alan DP adayı Ersan Gökgöz de 23 Haziran İstanbul seçimine katılmayacağını açıklamıştı. TKP adayı Zehra Güner Karaoğlu, 10 bin 349 oy aldığı önceki seçimden sonra yenileme seçiminden adaylığını çekti. Emekçi Hareket Partisi adına bağımsız olarak seçime katılan ve 2 bin 430 oy alan Özge Akman da 23 Haziran İstanbul seçimine katılmayacak. Türkiye Komünist Hareketi adayı olan, bağımsız olarak seçime katılan Aysel Tekerek, 1538 oy almıştı. Ve yenileme seçimine girmeyeceğini açıkladı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İstanbul Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

1 NİSAN 2024 PAZARTESİ ÜNİVERSİTELER TATİL Mİ? Seçimden sonraki gün resmi tatil mi, kimlere tatil? Oy sayımında iftar molası olacak mı? YSK açıklama yaptı mı, ne dedi? Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title