Haberler

2 GÜNLÜK BEBEK, AMBULANS UÇAKLA KARS'TAN İSTANBUL'A GÖTÜRÜLDÜ

Güncelleme:

KARS'ta dünyaya gelen ve kalbinin sol tarafının gelişmediği belirlenen bebek, Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla İstanbul'a sevk edildi.

Kars'ta oturan Saliha-Doğukan Salur çiftinin 2'nci çocukları dün Harakani Devlet Hastanesi doğum servisinde sezaryan ile dünyaya geldi. Doğum sonrası yapılan tetkik ve teşhiste bebeğin kalbinin sol tarafının gelişmediği belirlendi. Hastane yetkilileri, durumu İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bildirdi. İstanbul'da tedavi edilmesine karar verilen bebeğin nakli için Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçak, bugün sabah saatlerinde Kars'a geldi. Hastaneden kuvöz içerisinde ambulansa getirilen bebek, Harakani Havalimanı'nda bekleyen ambulans uçakla İstanbul'a gönderildi.

Kars Harakani Devlet Hastanesi Neonatoloji Uzmanı Dr. Serhat Özkan, Bebek anne karnındayken kalbi ile ilgili birkaç defa sorun olduğu söylenmiş, bebeğin sol kalbi neredeyse hiç çalışmıyor ve vücudunun ihtiyacı olan kanı pompalamıyor. Burada çocuk kardiyologu ve EKO cihazı da yok. Bunları temin etmeye çalıştık, mesleki tecrübemle, ultrason cihazıyla kardiyoloji uzmanımızla yaptığımız tetkik sonrası sol kalbinin çalışmadığını ve yetersiz olduğunu netleştirdik. Sonra gerekli yerlerle görüştük. Çocuğun hayatını devam ettirmesi için gerekli ilacı Erzurum'dan temin ettirdik. Biraz kısıtlı şartlarda çocuk için faydalı şeyler yapmaya çalıştık. Bebekle ilgili kesin teşhis İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde konulacak diye konuştu. (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title