Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Siirt, Mardin ve Diyarbakır ilerine bağlı ilçelerde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Kurtalan Kaymakamlığı önündeki tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Daha sonra İlçe Şehir Spor Salonu'nda devam eden kutlamalara Kaymakamı Oktay Ateş, İlçe Jandarma Komutanı Enver İnce, Belediye Başkan Vekili Hamit Hazar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Faysal Polat, diğer yetkililer ile vatandaşlar katıldı.

Kurtalan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Sadık Kul, törende yaptığı konuşmada günün anlam ve önemini belirtti.

Tören, çeşitli etkinlerin ardından sona erdi.

Kızıltepe'deki tören

Kızıltepe Kaymakamlığı önünde düzenlenen törende, Atatürk Anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesinde devam eden kutlamalara, Kaymakam Ali Güldoğan, kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mahmut Akdağ, günün anlam ve önemine değindi.

Akdaş, şunları kaydetti:

"Türk milletinin vatanı ve değerleri için verdiği onurlu mücadelenin adı olan 19 Mayıs'ın 97. yıl dönümüne ulaşmanın mutluluk ve heyecanı içerisindeyiz. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum."

Tören, çeşitli dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve takımlara ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Midyat'taki tören

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Midyat'ta törenlerle kutlandı.

Hükümet Konağı Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreniyle başlayan kutlamalara, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Salonunda devam edildi.

Kaymakam Oğuzhan Bingöl, törende yaptığı konuşmada, gençliğin önemine değinerek, "Umarım gençlerin tek bir bayram değil bütün günleri, yılları ve günleri bayram olur. Bizim ve devletimizin amacı bilim üreten, sanat üreten bir gençlik yetiştirmek. Bu anlamda bütün gençlerimizi ciddi bir potansiyel olarak görüyoruz." dedi.

Törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Tunç da günün anlam ve önemi belirtti.

Törene, Garnizon Komutanı Vekili Yarbay Mehmet Uysal, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bozkurt, Midyat Meslek Yüksekokulu Müdürü Tarık Demir, Midyat İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman, Midyat İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Ölmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Ömerli ilçesinde de törenle kutlandı.

Kulp'taki tören

Diyarbakır'ın Kulp ilçesindeki tören, İlçe Şehir Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene, Kaymakam Fatih Dülgeroğlu, Garnizon Komutanı Yardımcısı Jandarma Yüzbaşı Ahmet Başaran ve Belediye Başkanı Vekili Şener Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Pehlivanoğulları, diğer kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Kulp Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Salih Donat, günün anlam ve önemini anlattı.

Donat, şöyle dedi:

"19 Mayıs, sadece milli kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni devletimizin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır. 19 Mayıs, gençlik, gençlik gelecek demektir. Gençlerimiz, istiklalimizin ve Türkiye Cumhuriyetinin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir."

Tören, çeşitli etkinliklerin ardından sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Diyarbakır 19 Mayıs Midyat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
title