Haberler

19 Eylül Gaziler Günü Taksim'de Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Taksim'de kutlandıİSTANBUL - 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Taksim Meydanı'nda harp malulü gaziler ve yakınlarının da katılımıyla tören düzenlenerek, Cumhuriyet Anıtına çelenk konuldu.

19 Eylül Gaziler Günü Taksim'de kutlandı

İSTANBUL - 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Taksim Meydanı'nda harp malulü gaziler ve yakınlarının da katılımıyla tören düzenlenerek, Cumhuriyet Anıtına çelenk konuldu. Törende konuşan Muharip Gaziler Derneği İstanbul Şube Başkanı Gazi Ahmet Kendigel, "Gaziler Günü, 15 Temmuz hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden tüm malül gazilerin şeref günüdür" dedi.

19 Eylül Gaziler Günü programı kapsamında Taksim Meydanı'ndaki Cumhuriyet Anıtı'nda harp malulü gaziler ve yakınlarının da katıldığı tören düzenledi. Törene İstanbul Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Eren, 52. Motorlu Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Özgür Tör, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Gazi Ahmet Kendigel ve çok sayıda gazi ile gazi yakını katıldı. Törende Cumhuriyet Anıtına çelenkler konulduktan sonra İstiklal Marşı okunarak saygı duruşunda bulunuldu.

"Gaziler günü hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden tüm malül gazilerin şeref günüdür"

Törende konuşan Muharip Gaziler Derneği İstanbul Şube Başkanı Gazi Ahmet Kendigel, "Gaziler günü Türk kahramanlığının en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsında taşların kırıldığı bir gündür. 19 Eylül Gazi Günü bu toprakların vatan olmasında ve bekasında uğruna canlarını adayanların gurur, şerefle hatırladığı ve anıldığı bir gündür. Gaziler Günü Kurtuluş Savaşı'nda Kore'de Kıbrıs'ta savaşan muharip gaziler ile Türkiye Cumhuriyetinin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerinin terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis ve güvenlik korucuları, 15 Temmuz hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden tüm malül gazilerin şeref günüdür" dedi.

Konuşmaların ardından tören son buldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Taksim Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title