Haberler

19 Eylül Gaziler Günü

MARDİN/ELAZIĞ (AA) – Mardin'in Midyat ve Ömerli ile Elazığ'ın Sivrice ve Keban ilçelerinde, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

MARDİN/ELAZIĞ (AA) – Mardin'in Midyat ve Ömerli ile Elazığ'ın Sivrice ve Keban ilçelerinde, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Midyat Hükümet Konağındaki törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, Midyat Garnizon Komutanı Vekili Yarbay Levent Kaya, Belediye Başkan Vekili Mehmet Tevfik Baysal, gaziler ve gazi yakınları katıldı.

Günün önemini belirten konuşmayı Teğmen Fatih Çam yaptı.

Gazi İsmail Çetin ise, "Başımız dik, anlımız açık şekilde yaşamak için çocuklarımıza, torunlarımıza onurlu bir gelecek bırakmak için inandığımız değerler için tekrar savaşmaya hazırız." dedi.

Ömerli

Ömerli Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen törenin ardından beraberinde İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kamil Aksoy ve Emniyet Amiri Erdal Tunçer ile gazileri evlerinde ziyaret etti.

Kaymakam Taşçı, devletin her zaman gazi ve şehit aileleri yanında bulunduğunu belirterek, "Vatanları uğruna canlarını hiçe sayan aziz insanlarımız, en değerli varlıklarımızdırlar. Gazilerimize uzun ömürler, sağlık ve sıhhat dolu bir yaşam diliyorum. Bu aileleri ziyaret etmek, dertlerini ve sorunlarını dinlemek bizi mutlu ediyor." diye konuştu.

Sivrice

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Ortaokulu'nda düzenlenen törende Kaymakam Mustafa Temiz Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Belediye Başkanı Ebubekir Irmak ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Necip Kaçar'ın da katıldığı tören, günün önemini belirten konuşmalar ve öğrencilerin şiir okuduğu şiirlerle sona erdi.

Keban

Keban 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda düzenlenen tören, Kaymakam Vekili Mustafa Temiz, Keban Belediye Başkan Vekili Ahmet Demir Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Jandarma Başçavuş Suat Aydın, yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'e Gazilik unvanın verilmesinin 97'nci yılının kutlandığını belirterek, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

19 Eylül Gaziler Günü Mustafa Kemal Atatürk Midyat Güncel Haberler

title