Haberler

15 Temmuz Üniversitede Çeşitli Etkinliklerle Anıldı

15 Temmuz hain darbe girişimine karşı o gece ilk başkaldırı bildirisini yayımlayan Adıyaman Üniversitesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü çeşitli etkinlikler ile andı.

15 Temmuz hain darbe girişimine karşı o gece ilk başkaldırı bildirisini yayımlayan Adıyaman Üniversitesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü çeşitli etkinlikler ile andı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında ilk olarak hafta boyunca üniversitenin cami avlusunda demokrasi nöbetlerinden enstantanelerin yer aldığı fotoğraflardan oluşan sergi ziyaretçilerin ilgisine sunuldu.

Ayrıca, etkinlikler kapsamında Cuma Namazında 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitlerimiz için dualar edilerek cemaate lokum ve gül suyu ikram edildi. Aynı günün akşamında ADYÜ Kale'de 15 Temmuz belgesel gösterimi gerçekleştirildi.

Hain darbe girişiminin 2. yıl dönümü 15 Temmuz akşamı ise üniversite çalışanları milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkmak adına ilimizdeki etkinliklere de katılarak darbe girişimini bir kez daha kınadı.

İl protokolü ve Adıyamanlıların geniş katılımıyla Mimar Sinan Parkı önünde "Demokrasi Yürüyüşü" ile başlayan etkinlikler, Hükümet Meydanında devam etti.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ve eşi Necla Gönüllü ile üniversite çalışanları vatandaşlarla birlikte gece boyu nöbet tuttu.

Rektör Prof. Dr. Gönüllü, "Bugün hain darbe girişimine karşı Türk milletinin yazdığı destanın ikinci yıl dönümüdür. Türkiye'nin seçilmiş, meşru Cumhurbaşkanını görevden uzaklaştırarak hayatına kastetmek, meşru hükümeti devirmeye çalışmak bu milletin kabul edeceği bir durum değildi. Cumhurbaşkanımız, meclisimiz, hükümetimiz, kahraman polisimiz ve ordumuzun emir ve komuta zincirine bağlı şerefli unsurları ve tüm milletimiz dirayetle bu kalkışmayı kısa zamanda durdurmuş, ülkeyi bir uçurumun kenarından döndürmüşlerdir. Bu konuda üniversitelerimiz de üzerine düşen görevi yerine getirmiştir. Tekrar böylesine bir gece yaşamamak, şehitlerimizi yad etmek, milli iradenin zaferini genç nesillere hatırlatmak adına Üniversitemizde 15 Temmuz gününü geçen sene olduğu gibi bu senede bir dizi etkinlik ile anıyoruz" diye konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Darbe Girişimi 15 Temmuz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim?
title