Haberler

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN VATAN KOŞUSU

Güncelleme:

15 Temmuz Derneği'nin öncülüğünde bu yıl ikincisi düzenlenen 'Vatan Koşusu', çok sayıda sporcunun katılımıyla gerçekleşti.

15 Temmuz Derneği'nin öncülüğünde bu yıl ikincisi düzenlenen 'Vatan Koşusu', çok sayıda sporcunun katılımıyla gerçekleşti. Çengelköy Şehitler Çeşmesi önünden, 15 Temmuz Şehitler Makamına kadar yaklaşık 3 kilometre koşan sporcular, ellerinde taşıdıkları Türk bayraklarını şehit çocuklarına teslim etti. Törende 251 şehit için Kuran-ı Kerim okundu.

15 Temmuz Derneği'nin öncülüğünde İstanbul Valiliği, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve Öncü Spor Kulübü'nün birlikte düzenlediği Vatan Koşusu'nun bu yıl ikincisi gerçekleştirildi. Koşuya katılacak sporcular, sabah saatlerinde Çengelköy Şehitler Çeşmesi önünde toplandı. Etkinliğe Vali Yardımcısı Abdullah İnan, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Erdem Demir, TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu, Fenerbahçe antrenörü İsmail Kartal ve 15 Temmuz gazileri katıldı. Saat 08.00 sıralarında ellerindeki Türk bayraklarıyla Çengelköy Şehitler Çeşmesi önünden, 15 Temmuz Şehitler Makamına kadar yaklaşık 3 kilometre koştu. Burada yapılan konuşmaların ardından koşucular, ellerindeki Türk Bayraklarını 15 Temmuz şehitlerinin çocuklarına teslim etti. Koşu yapan profesyonel sporculara madalyaları takıldı. Daha sonra Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen 251 şehit için Kuran-ı Kerim okudu.

"ŞEHİTLER MAKAMINA EV SAHİPLİĞİ YAPMAK AYRI BİR GURUR"

Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, "Çengelköy'den başladığımız koşu yine çok özel bir noktada hemen köprünün girişinde bulunan 15 Temmuz Hafıza ve Şehitler Makamı'nda sona erdi. Üsküdar'ın 15 Temmuz'daki yerinin altının çizilmesi gerekir. Üsküdar; Çengelköy, Köprü ve diğer mekanlarıyla, o gece canıyla, kanıyla bu işe dur diyen yerlerden. O yüzden bu şehitler makamına ev sahipliği yapmanın da bizim için bu belde için, bu kutlu belde için ayrı bir gurur olduğunu, ayrı bir onur olduğunu düşünüyorum. Rabbim, bu mübarek bayrağın gölgesini üzerimizden eksik eylemesin. Bu vatanın, bu kutsal toprakların üzerinden eksik eylemesin. Bu uğurda can veren şehadete koşan aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle analım. Kıymetli gazilerimiz, bugün aramızda olan gazilerimiz de var. Onları da minnetle analım. Rabbim başlangıçta da söylemiştim, burada da söyleyeyim. Bu millete, bu devlete, bu topraklara böyle bir münafıklığı, böyle bir ihaneti bir daha yaşatmasın" dedi.

"BU ETKİNLİK TOPRAKLARI BİZE VATAN KILAN TÜM ŞEHİTLERİMİZ İÇİN"

15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç ise, "Öncelikle bu toprakları bize vatan kılan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi hayırla yad ediyorum. 15 Temmuz'da da aynı ruhla hayatlarını ortaya koyan tüm şehitlerimizi rahmetle anarken aramızda olan gazilerimize hayırlı ömürler diliyorum. Bu etkinlik, tüm şehitlerimizi hatırladığımız yalnız 15 Temmuz değil, ifade ettiğim gibi bu toprakları bize vatan kılan tüm şehitlerimizi anmak adına yapılan bir etkinlik" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli? MEHMET ALİ YILMAZ ÖLDÜ MÜ? Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü mü bulundu, ne oldu?
title