Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programları kapsamında "Direniş" adlı tiyatro gösterisi sahnelendi.

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programları kapsamında "Direniş" adlı tiyatro gösterisi sahnelendi.

Şehit Suat Akıncı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda 15 Temmuz gecesi yaşananların anlatıldığı tiyatro gösterisinde, Astsubay Ömer Halisdemir'in FETÖ'cü General Semih Terzi'yi anlından vurduğu sahne büyük alkış alırken, sonrasında şehit edilişi izleyicileri gözyaşlarına boğdu.

Kaymakam Uğur Turan, gösteri sonrasında 15 Temmuz gazisi ve oyunun yönetmeni Mehmet Tahir İkiler ile Nuri Semacan'a teşekkür belgesi verdi.

15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye'nin ve İslam coğrafyasının birlik ve beraberliğine yapılan büyük bir hainlik olduğunu belirten Kaymakam Turan, "Allah'a şükürler olsun ki hainler değil millet kazandı. Bu millet, dünya beşten büyüktür diyen liderinin sesine kulak verdi ve meydanlara indi. Tanka, silahlara, uçaklara ve hainlere 'dur' diyen millet bundan sonra hiçbir haine geçit vermez, vermeyecek. Türkiye'ye, demokrasiye ve bayrağa sahip çıktığımız gecenin anlatıldığı bu gösteride emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Gösteriye, Belediye Başkanı Turgay Şirin, AK Parti İlçe Başkanı Mürşit Gedizli, MHP İlçe Başkanı Orhan Sayar, dair müdürleri ve vatandaşlar izledi.

Kaynak: AA / Güncel

Uğur Turan Turgutlu Türkiye Politika Güncel Haberler

title