Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

ERZİNCAN/TUNCELİ/ Erzincan ve Tunceli'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri başladı.

ERZİNCAN/TUNCELİ/ Erzincan ve Tunceli'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri başladı.

Etkinlikler çerçevesinde, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, kurum müdürleri ve şehit yakınları, Erzincan kent merkezindeki Garnizon Şehitliği ziyaret etti.

Kur'an-ı Kerim ve dua okunan programda, protokoldekiler şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı.

Erzincan Valisi Arslantaş ziyarette, şehitlik anı defterine yazdıklarını okudu.

Arslantaş, şehitlik anı defterine şunları yazdı:

"Asırlardır yaşadığımız bu mukaddes topraklarda millet olma şuurunun oluşmasında önemli kilometre taşlarından biri olan '15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü idrak etmenin kıvancını yaşamaktayız. Vatanını ve devletini canı pahasına koruyan aziz milletimizin kahramanlıklarını unutturmamak, gelecek nesillere anlatmak hepimizin boynunun borcudur. Bu aziz vatanın istiklali için sıra dağlar gibi duran aziz milletimizin bir mensubu olarak devletimizin bekası için her türlü tehditle mücadele edeceğiz."

Tunceli

Tunceli'deki etkinlikte de Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, Belediye Mezarlığı'nda şehitlerin kabirlerini ziyaret ederek dua okudu.

Sonel ve beraberindekiler ardından Paşalar Camisi'ne geçerek burada düzenlenen Mevlid-i Şerif'e katıldı.

Sonel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde Edirne'den Ardahan'a, Tunceli'den Kars'a kadar her yerde şehit kabirlerinin ziyaret edildiğini belirterek "Bu kıymetli toprakları vatan yapan ecdadımızı, tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Mekanları cennet olsun ve kahraman gazilerimize de şifalar diliyorum, sağlık diliyorum. Yüce Rabb'im vatanımızı, bayrağımızı ve bu birlik ve beraberliğimizi korusun." dedi.

Kars

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki etkinliklerde de Sarıkamış Kaymakam Yusuf İzzet Karaman ve beraberindekiler, Sarıkamış Allahuekber Şehitlik Anıtı ve şehitlikleri ziyaret edip dualar okudu.

Ziyaret sonrası Sarıkamış Kaymakamlığınca ilçedeki Öğretmenevi'nde şehit yakınları ile gazilere yemek verildi.

Programa, 9.Tugay Komutanı Piyade Albay Bilgin Çetinbağ, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, AK Parti Sarıkamış İlçe Başkanı Serkant Aykul, CHP Sarıkamış İlçe Başkanı Bülent Artaç, 15 Temmuz gazisi Fazil Boztaş ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Söz konusu 3 ildeki etkinlikler bir hafta boyunca devam edecek.

Kaynak: AA / Güncel

Sarıkamış Ak Parti Erzincan Tunceli Politika Güncel Haberler

title