Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Manisa'nın Soma, Turgutlu, Demirci ve Sarıgöl ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehitlikler ziyaret edildi.

Manisa'nın Soma, Turgutlu, Demirci ve Sarıgöl ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehitlikler ziyaret edildi.

Soma Şehitliği'nde düzenlenen programda, kaymakam Ahmet Altıntaş ve beraberindeki heyet şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı.

Soma Maden Şehitliğini de ziyaret eden heyet, buradaki şehitler için dua etti. Şehitlikteki programın ardından Soma Ulu Camisi'nde darbe girişiminde şehit olanlar ve tüm şehitler için mevlid-i şerif okutuldu.

Soma Kaymakamı Altıntaş yaptığı açıklamada, "Böyle kötü bir günü Allah bir daha milletimize yaşatmasın. İş başa düştüğü zaman bütün bir millet olarak hepimiz ülkemizi canımız pahasına korumaya hazırız." dedi.

Belediye Başkanı Ali Tulup da 15 Temmuz'un Türk milletinin canı pahasına ülkesini ve vatanını nasıl savunduğunun kanıtı olduğunu ifade etti.

Turgutlu

Turgutlu ilçesinde, şehitlik ziyaret edilerek, dua edildi.

Törenin ardından açıklamada bulunan Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, 15 Temmuz'da darbelerin önünün hiç açılmayacak şekilde kapandığını söyledi.

Sarıgöl'de ise törenler Hükümet Konağı önünde yapıldı.

Hain darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaşlar için saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşının okunduğu törende Kaymakam Çetin Kılınç tarafından Atatürk Anıtına çelenk konuldu.

Sarıgöl Şehitler Meydanı'nda düzenlenen ikinci etkinlikte ise şehitler için dua edildi.

Demirci

Demirci ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında ilçe protokolü şehit kabirlerini ziyaret ederken, merkez Alaca Camisi'nde mevlit okutuldu.

15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yılında, Demirci Kaymakamı Mutlu Akyol, Belediye Başkanı Selami Selçuk, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Erdoğan, şehit aileleri, gaziler ve ilçe protokolü ilçe kabristanlığında şehit kabirlerini ziyaret etti, karanfil bıraktı.

Şehitler için Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından, İlçe Müftüsü Mustafa Kocagöz tarafından da şehitler için dua edildi.

Kaynak: AA / Güncel

15 Temmuz Soma Haberler

Bakmadan Geçme

title