Haberler

"11. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali" başladı

Güncelleme:

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Şişli Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen "11. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali", Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Evi'nde gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.

Sinema ve sanat dünyasından önemli isimlerin katılımıyla yapılan açılış töreninin sunuculuğunu Pınar Altuğ Atacan ve Hakan Bilgin üstlendi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da "Adalet" temasıyla düzenlenen etkinliğin açılış programında konuşan festival başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer, bugüne kadar birçok konuyu gündeme getirdiklerini belirterek, "Türkiye'de ilk kez hep birlikte hayır diyoruz. Kadına yönelik şiddete hayır diyoruz. Türkiye'de herkesin bir araya gelmesi çok umut verici." dedi.

Festivali Direktörü Bengi Semerci de festival kapsamında gösterilecek filmlere ilişkin bilgi vererek, "Sinema salonlarına dönmüş olmaktan çok mutluyuz. Tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

"Afgan kadınları dünyanın en güçlü kadınlarıdır"

Çinli yönetmen Cao Jinling'in yönettiği "Anima" filminin gösterildiği törende ayrıca tüm direnen Afgan kadınlar ve sinemacılar adına Afganlı yönetmen Sahraa Karimi'ye verilen "Onur Ödülü"nü Bengi Semerci takdim etti.

Karimi, ödülü aldıktan sonra teşekkür konuşmasında, her zaman kadın olmaktan gurur duyduğunu dile getirerek, "Ataerkil toplumlarda kadınlar daha çok savaşıyor. Afganistan'da kadın olmak için çok cesur olmak gerekiyor. Afgan kadınsanız öndersiniz. Afganistan'da film yapmak Batı'da film yapmaya benzemiyor. Afgan kadınları dünyanın en güçlü kadınlarıdır. Sıradan olmak için değil, kimlik sahibi olmak için savaşıyorlar. Taliban, güçlü Afgan kadınlarıyla karşılaşmaktan korkuyor. Taliban'ı lütfen desteklemeyin." dedi.

Jüri üyelerine plaket takdiminin yanı sıra bu yıl "Sinema Onur Ödülü" Vuslat Saraçoğlu tarafından Reis Çelik'e, "Akademik Onur Ödülü" Prof. Dr. Fethi Gedikli tarafından Sargun Ali Tont'a, "Sinemaya Katkı Ödülü" ise Zeynep Atakan tarafından Hülya Uçansu'ya verildi.

Akademik Program başladı

Festivalde her yıl akademik program İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde düzenleniyor. "Herkes İçin Çevre Adaleti" teması ile bu yıl katılımcılar, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde uzaktan ve yüz yüze 18 oturum eşliğinde ağırlanacak.

Akademik program, 26 Kasım- 2 Aralık tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi merkez bina doktora salonunda yüz yüze ve uzaktan katılımla hibrit yöntemiyle gerçekleştirilecek.

Film gösterimleri ise her yıl olduğu gibi Türk ve dünya sinemasından seçilmiş, ana temaları adalet olan filmlerden oluşuyor. Festival filmleri bugünden itibaren Kadıköy Sineması ve Beyoğlu Atlas 1948 Sinemaları'nda izlenebilecek.

"Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması"nda 10 film yarışacak. Yine Türk ve dünya sinemasından seçilmiş, ana temaları adalet olan filmler "Altın Terazi Kısa Metraj Film Yarışması"nda yerini bulacak. Bu bölümde de 10 film yarışacak.

Festivalin "Adalet Terazisi" bölümünde dünya sinemasının seçkin örneklerinden 16 film yer alıyor. Belgesel seçkilerinde ise 6 film gösterime sunulacak. Kısa film yönetmenleri ile söyleşiler de yapılacak.

Endüstri Günleri "VisionIST"

Festival kapsamında 27-28 Kasım tarihlerinde endüstrideki gelişmelerin tanıtıldığı, tartışıldığı, iletişim toplantılarının yapıldığı, projelerin yarışmadan profesyonellere sunulduğu VisionIST Endüstri Günleri'nin üçüncüsü de çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.

Katılım "www.icapff.com" adresinden sağlanabilir.

Kaynak: AA / Güncel

Film Festivali Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title