Haberler

Günbatımında Ahmet Haşim'e Şiirleriyle Seslendiler

ile edebiyat dünyasından önemli isimleri bir kez daha bir araya getirdi.

Küçükçekmece Belediyesi, Ahmet Haşim'den ödünç aldığı ismiyle ikinci kez düzenlenen "Göl Saatleri Şiir Akşamı"

ile edebiyat dünyasından önemli isimleri bir kez daha bir araya getirdi.

İki gün süren etkinliğin ilk gününde ünlü şair Bahaettin Karakoç'a Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay tarafından "Şeref Beratı" verildi. Etkinliğe Bahaettin Karakoç başta olmak üzere birçok şairin yanı sıra, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kuzugüden, gazeteci Osman Akkuşak, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Başkanı Muzaffer Doğan, Yrd. Doç. Dr. Bahtiyar Aslan, yapımcı Osman Tan Erkır, şair Mehmet Şeber ve pek çok sanatsever, akademisyen ile basın mensupları katıldı.

Etkinliğin 2. gününde ise tüm şairler, şiir dostları ve sanatseverler Küçükçekmece Gölü Mimar Sinan Köprüsü yanında Balıkçı adasında eşsiz günbatımıyla birlikte Ahmet Haşim'e şiirleriyle seslendi.

Kerem Alışık'ın sunumunu yaptığı gecede Küçükçekmeceliler, edebiyat ve sanat dünyasının ünlü isimleri Ali Ural, Ayla Algan, Bahaettin Karakoç, Gonca Özmen, Gürkan Doğan, Halil İbrahim Polat, Hüseyin Akın, Levent Tülek, Mehmet Sümer, Ömer Kazazoğlu, Özcan Ünlü, Süreyya Aylin Antmen, Turan Koç, Yasin Mortaş ve Zafer Acar'ın şiirleriyle keyifli dakikalar geçirdi.

"KURTULUŞ, GELENEK VE GÖRENEKLERİMİZİ GENÇLERE AKTARMAK"

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi'nde başlayan etkinliğin birinci gününde açılış konuşması yapan

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Küçükçekmece Belediyesi olarak her yıl 1000 civarı sanat etkinliği düzenleyerek yeni bir kent ve kentliyi

inşa ettiklerini kaydetti.

Yeni nesillerin medeniyetlerimizden istifade etmesinin, kültürel geçmişimizin gençlere aktarılmasıyla sağlanacağını belirten Aziz Yeniay, arabesk bir kültürün ortasında olduğumuzu ve bu girdaptan çıkabilmenin formülünün var olan değerlerimize tutunmaktan geçtiğinin altını çizdi.

Etkinliğin ikinci gününde ise Küçükçekmece Gölü başında konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, "Gölümüz biraz hüzünlü çünkü çok kirletilmiş ancak önümüzdeki yıllarda temizlenmiş olacak.

Şiir akşamlarımız farklı konseptlerde yapılacak. Şiir akşamının bereketi göl sularında yankılanacak." diyerek Küçükçekmecelileri sevindirdi.

"ÖĞRENDİĞİMİ ÖĞRETMEK BANA FARZDIR"

70. sanat yılını kutlayan usta şair Bahaettin Karakoç ise yaptığı konuşmasında, "Ne yaparsan yap, gerçeğini, güzelini ve hukuklusunu yap." diyerek gençlere tavsiyelerde bulundu. Türk milleti ve edebiyatı için çok güzel şeyler yapmaya devem edeceği sözünü veren usta şair

Bahaettin Karakoç, bundan sonraki yaşamında asıl görevinin öğrendiklerini herkese öğretmek olduğunu ve bu görevinin kendisi için farz olduğunu söyledi.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'ın şiir okuyanlara plaket vermesiyle devam eden şiir akşamı Hüsnü Arkan'ın konseriyle son buldu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bahaettin Karakoç Aziz Yeniay Ahmet Haşim İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title