Haberler

Günay: 'Expo 2015 Türkiye'nin Projesi'

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir'in EXPO 2015'i alması durumunda, EXPO'nun 150 yıllık tarihi içinde ''Bütün Akdeniz ve Ege'nin ilk kez böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmış olacağını'' söyledi.

İzmir'in EXPO 2015 adaylığı çerçevesinde düzenlenen 2. Uluslararası Sempozyumun kapanış oturumunda konuşan Günay, asından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Günay, ''Komşumuz ve dostumuz Yunan halkına en içten dileklerimizi sunuyorum'' dedi.

İzmir'in sadece Ege Bölgesi veya Türkiye için değil, bütün Akdeniz için önemli bir kent olduğunu ifade eden Günay, kabul edilmesi durumunda İzmir'in EXPO coğrafyası açısından bir ilki teşkil edeceğini vurguladı.

Günay, EXPO'nun amaçları arasında ''Yeni yörelerin birbirini tanıması, potansiyellerini geliştirmeleri ve bu potansiyellerin dünyanın topyekun geliştirilmesi için kullanılması'' konularının yer alması gerektiğini kaydederek, ''Daha iyi dünya için, yeni yollara, herkes için sağlıklı dünyaya ihtiyaç var'' dedi.

Sağlığın, tüm insanlığın temel konularından biri olduğuna işaret eden Bakan Günay, bu temanın BM milenyum hedefleri ile de uyumlu olduğunu kaydetti ve şunları söyledi:

''Bütün amacımız, zaten giderek tüm gayretlere rağmen kirlenen, giderek yorulan, yaşlanan dünyada; yorulan, yaşlanan insanlığın olabildiğince bireysel, toplumsal sağlığını korumak, barış, esenlik içinde yaşanmasını sağlamak. EXPO 2015 adaylığında İzmir'i kendi kaderiyle baş başa bırakmıyoruz. Hükümet olarak bu projeyi Türkiye'nin projesi olarak kabul ediyoruz. Hükümet tüm kaynaklarıyla projenin yanında ve arkasında.''

Günay, İzmir'in 2015'e ev sahipliği yapmak için çok uygun altyapıya ve çeşitli olanaklara sahip olduğuna işaret ederek, ''İtalya'yı çok seviyorum. Milano çok güzel bir kent, ama İzmir'in sunmayı vaat ettiği olanaklar daha büyük ve daha geniş. İzmir seçimi, bütünüyle Güney Avrupa, Kafkasya, Orta Asya için yeniden tanışma, kaynaşma yolunda güzel adımlara vesile olacak'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title