Haberler

Gümüşhane’de Karayolu Trafik Güvenliği Haftası Etkinlikleri

Gümüşhane’de Karayolu Trafik Güvenliği Haftası Nedeniyle Bir Dizi Etkinlik Düzenlendi.

Gümüşhane’de Karayolu Trafik Güvenliği Haftası nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlendi.

Hafta nedeniyle ilk program Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Buradaki programa Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mustafa Yiğit, Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Sıtkı Acet, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Bektaş, Emniyet Müdürü Kamil Şanlı, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali İsmail Daltaban, kurum müdürleri, emniyet ve jandarma mensupları, öğrenciler katıldı.

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali İsmail Daltaban burada yaptığı konuşmada, trafik haftasının; trafik kurallarının anlatılmasında önemli bir zaman dilimi olduğunu belirterek, bu haftada trafik kurallarını öğrenerek ve çevredeki insanlara öğreterek bu haftanın amacına yardımcı olunabileceğini söyledi.

İl Emniyet Müdürü Kamil Şanlı ise yaptığı konuşmada, Emniyet teşkilatı olarak temel trafik denetim stratejilerini, cezaya dayalı caydırıcılığın yanı sıra uyarıcı ve eğitici niteliği de ön planda tutan anlayış üzerine kurduklarını vurguladı. Şanlı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Amacımız; yasadan aldığımız denetim görevini, çağdaş ve ileri ülkelerde kullanılan teknolojik araç ve gereçler ile etkili olarak yerine getirerek, daha önceki yıllarda elde edilen olumlu gelişmeleri sürdürmek ve daha ileri düzeylere ulaştırmaktır. Trafik sorunu, toplumu oluşturan herkesin kurallara saygı göstermesi ve çözümü için çaba göstermesiyle sorun olmaktan çıkacaktır. Bugüne kadar trafik kazalarında yaşamını yitiren, sakat kalan ya da yaralananlardan hiçbiri, kaza anına kadar, kazaya karışacağını düşünmemiştir. Hepimiz yaya, yolcu veya sürücü olarak mutlaka trafikte yer almaktayız. Bu açıdan, “bana bir şey olmaz” düşüncesinden bir an önce kurtulup, güvenli bir trafik ortamı yaratılması ve trafik kazalarının en aza indirilmesi için, herkesi trafikte sorumluluğu paylaşmaya davet ediyorum.” Vali Enver Salihoğlu da, ne kadar çağdaş değerlere ulaşırsak ulaşalım, insanın kurallara bağlılığı, alışkanlığı olmadığı müddetçe, kuralsızlık devam ettiği sürece kazaların artacağını belirterek, trafik kazaları neticesinde her yıl ülkemizde 4 bin 500- 5 bin insanımızın hayatını kaybettiğini söyledi. Salihoğlu, her yıl ülke kaynaklarından bir milyar dolardan fazla bir kaynağın heba olduğunu, hayatın her kademesinde içinde bulunduğumuz trafik kaosunun önüne geçilebilmesi için sürekli dikkatli duyarlı olmamız gerekir.”diye konuştu.

Türkiye’de kurallara uymamanın gurur duyulacak bir olay olarak yorumlandığına da değinen Salihoğlu, kuralsızlığın son derece utanılacak, yüz kızartacak bir olay olduğunu ifade etti. Vali Salihoğlu, çocukları anne-babalarını trafik kurallarına uymaları konusunda uyarmaya davet etti.

Gümüşhane ili istatistiklerinde 2007 yılında meydana gelen 607 trafik kazasında 13 vatandaş hayatını kaybetti, 364 vatandaş yaralandı ve bu kazaların ülke ekonomisine zararın 2 milyon YTL dolayında olduğu belirtildi.

Yapılan konuşmaların ardından hafta ile ilgili yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, yılın trafik görevlilerine ve yılın örnek sürücüsüne plaket ve hediyeleri verildi.

(RE-İRT-Y) 06.05.2008 18:35 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title