Haberler

Gümüşhane'ye Yeni Mahalle

Gümüşhane Belediye Meclisi'nin kararıyla kentin 13.mahallesi Oltanbey Mahallesi oldu.

Gümüşhane Belediye Meclisi'nin kararıyla kentin 13. mahallesi Oltanbey Mahallesi oldu.

Belediye Başkanı Mustafa Canlı, yaptığı açıklamada, yeni yerleşim yerlerinin çoğaldığı Elmalı Semti bölgesini de içine alan yeni mahallenin, Belediye Meclisi'nin olağanüstü toplantısında oybirliğiyle kabul edildiğini belirtti.

Konu hakkında uzun zamandır değerlendirme yaptıklarını ifade Canlı, şehrin büyüdüğünü, bu büyüme sonucunda bu tür yeni mahallelerin oluşturulmasının gerekli olduğunu söyledi.

Mahallenin Oltanbey Mahallesi olarak adlandırıldığını dile getiren Canlı,

"Bu mahallemize, Gümüşhane eski milletvekillerinden, uzun süre Adalet Bakanlığı görevlerinde bulunmuş, önemli devlet adamlarından, hemşehrimiz Mahmut Oltan Sungurlu'nun adını anımsatan ismin verilmesi kamuoyunda genel bir kabul görecektir" dedi.

Şehir merkezinin hem doğu hem de batı istikametinde görülen fiziki büyümenin ardından oluşan yapılaşma sonucu ortaya çıkan yeni mahalle oluşturma düşüncesinin, bütün meclis üyelerinin ortak kararı ile hayata geçirildiğini kaydeden Canlı, meclis kararının valinin onayının ardından yürürlüğe gireceğini kaydetti. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Canlı Gümüşhane Elmalı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title