Haberler

Gümüşhane'ye 7 Kızıl Geyik Daha Geldi

Güncelleme:

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Gümüşhane'ye 13 kızıl geyikten sonra 7 geyik daha gönderildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz günlerde Gümüşhane'ye gönderilen 13 kızıl geyikten sonra 7 geyik daha gönderildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü Gümüşhane Şube Müdürü Emel Mazlum, Türkiye'nin en büyük kara memelerinden birisi olan Kızıl Geyiklerin, Türkiye'de aşırı avlanma sonucu sayılarının giderek azaldığını belirterek, sayıları azalan Kızıl Geyiklerin belirli bölgelerde oluşturulan üretme sahalarında çoğalmaları sağlandıktan sonra 'soy karışımı' için Türkiye'nin belli bölgelerine gönderildiğini söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığının İstanbul Belgrad Ormanları'ndaki Bahçeköy Üretme İstasyonunda yetiştirilen kızıl geyiklerin kamyonlarla merkeze bağlı Gökdere köyünde kurulan 4 hektarlık adaptasyon ünitesine yerleştirildiklerini kaydeden Mazlum, ilk etapta 13 adet getirilen kızıl geyiklerden son olarak 7 adet daha getirildiğini ve Gümüşhane dağlarında toplam sayının 20'ye ulaştığını söyledi.

Köy sakinlerinin de yardımıyla önce etrafı çitle çevrilen alana bırakılan geyiklerin buradan takip için boyunlarına takip cihazı takma işleminden sonra doğaya salındıklarını belirten Mazlum, geyiklerin boyunlarındaki takip cihazı sayesinde doğadaki hareketleri izlenebildiğini söyledi.

Gümüşhane'ye getirilen geyiklerin geçmişte bu bölgede kızıl geyikler olduğunu hatırlatan Mazlum, projeyle kızıl geyiklerin varlıklarını devam ettirmesi, bölgede yaşayıp çoğalması, biyolojik ve tabii çeşitliliğin korunmasının sağlanmasının amaçlandığını sözlerine ekledi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Parklar Genel Müdürlüğü Gümüşhane Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title