Haberler

Gümüşhane Valisi Salihoğlu'na Veda Programı (Fotoğraflı

Son valiler kararnamesiyle merkez valiliğine atanan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu için veda programı düzenlendi.

Son valiler kararnamesiyle merkez valiliğine atanan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu için veda programı düzenlendi.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanlığınca Balyemez Konağı'nda düzenlenen programa Vali Salihoğlu ile eşi Sabiha Salihoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, vali yardımcıları Hasan Erkal, Armağan Önal, ilçe kaymakamları, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın ile diğer daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.

Gümüşhane TSO Başkanı İsmail Akçay, programın açılışında yaptığı konuşmada, Vali Salihoğlu'nun başlattığı projelerin il bazında başlayıp ulusal projeler haline geldiğini belirterek, "Gümüşhane, eğitim ve öğretimde yıllarca 70'li sıralarda bulunurken, son iki yıldır ilk 10'a giren bir il konumuna gelmiştir. Sayın valimizin önderliğinde en büyük yatırımın insana yapıldığını gördüm' dedi.

Belediye Başkanı Canlı ise Vali Salihoğlu'nun bir gönül adamı, bir hal adamı olduğunu vurgulayarak, "İnsanın en güzel tarafı geride bir hoş seda bırakmasıdır. Makamlar gelip geçicidir. İnsanoğlu büyüyor, yaşıyor, bir yerden bir yere alınıp veriliyor. Arkasında bir hoş seda bırakabiliyorsa, sevilen bir insan olmanın onurunu yaşayabiliyorsa, zannedersem bütün servetlere değer bir olaydır. Sayın Valimiz beş yıl içerisinde toplumun her kesimiyle, şehidiyle, gazisiyle, fakiriyle, siyasetçisiyle, bürokrasiyle, toplumun her kesimiyle barışık olan bir idarecilik profili çizmiştir" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Erkal Gümüşhane'ye beş yıl hizmet vermiş, şehrin amirlik görevini yüklenmiş, hizmetinde takdire şayan izler bırakan Salihoğlu ile çalışma şansına sahip olmaktan mutluluk duyduğunu vurguladı.

Vali Salihoğlu ise yaptığı veda konuşmasında, istikrarlı bir yönetici olduğunu, 33 yıllık kamu görevinde hiçbir yerden sürülmediğini anlattı.

16 Ekim 2006'da başladığı Gümüşhane görevinin tüm çalışma hayatının 1/7'sini oluşturduğunu dile getiren Salihoğlu, şöyle devam etti:

'İnsan hayatında az sayılmayacak bir süredir. O bakımdan Gümüşhane'ye bir başka bağlıyım, Gümüşhane'yi bir başka seviyorum. Halka hizmet amacına ulaşmak için öncelikle kamu hizmeti anlayışının, hizmet anlayışının benimsenmiş olması ve adil davranılması zorunludur. Zaman zaman bazı kamu görevlilerinin devletin koyduğu hedeflere ulaşmak için gerekli çabayı harcamadıklarını da bizzat görmüşüm ve birçok kamu görevlisi arkadaşım da içinde yaşamıştır. Hepimizde maalesef kötü bir alışkanlık vardır, verilen imkanları değerlendirirken yakınmayı bir alışkanlık haline getirmişizdir. Türkiye'deki kamu yönetiminde birçok yakınılacak alan vardır. Bunları çok iyi biliyorum. Amaç hizmet üretmekse bu aksaklıkların da aşılması gerektiği unutulmamalıdır. "

Gümüşhane insanının sevgisini paylaşabilen ender insanlardan olduğunu kaydeden Salihoğlu, "Gümüşhane, insanın değer gördüğü, sevgi gördüğü, saygı gördüğü bir il. Ben Gümüşhane'de böyle insanları çok gördüm. Hiç kötü aramadım. Gümüşhane'de doğrusu kötüye de rastlamadım. Yaptığım yanlışlıklar bana aittir. Onun için de değerli hemşehrilerim hakkını helal etsin diyorum" ifadelerini kulandı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ile bazı davetliler, Salihoğlu'na kente yaptığı hizmetlerden dolayı plaket ve çeşitli hediyeler takdim etti.

- GÜMÜŞHANE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title