Haberler

Gümüşhane Üniversitesi'nde Kayıtlar Başladı

Gümüşhane Üniversitesi'nde (GÜ) öğrenci kayıtlarının başladığı bildirildi.

Gümüşhane Üniversitesi'nde (GÜ) öğrenci kayıtlarının başladığı bildirildi.

GÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, yaptığı yazılı açıklamada, ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemlerinin başladığını, 7 Eylül Cuma gününe kadar kayıt hakkı kazanan adayların, gerekli belgelerle kayıt süresi içinde üniversiteye başvurması gerektiğini belirtti.

Süre içinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adayların kayıt haklarını kaybedeceklerini ifade eden Günaydın, şöyle devam etti:

"Yapılan yeni düzenlemeyle yeni kayıt yaptıracak birinci öğretim ve açıköğretim öğrencilerinden, öğrenci katkı payı alınmayacak. Bu öğrencilerden alınması gereken öğrenci katkı payı devlet tarafından karşılanacak. Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekiyor. ÖSYM tarafından yapılan yerleştirme işlemleri sonucunda, GÜ'nün 2012-2013 akademik yılı için açtığı 4 bin 850 kontenjanın, 4 bini öğrenciler tarafından tercih edildi. Kayıt işlemlerinin ardından GÜ öğrenci sayısının, 10 binin üzerine çıkması bekleniyor."

Günaydın, yüksek öğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanların üniversitelerce ÖSYM'ye bildirileceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Yüksek öğretim programlarının 2012 ÖSYS sonuçlarına göre, sınavsız geçiş dahil yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ve varsa yeni açılan yüksek öğretim programlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak. Sınavsız geçiş dahil merkezi yerleştirmede açıköğretimin kontenjansız programları dışında bir yüksek öğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak."

Muhabir: İbrahim Özdemir

Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır - GÜMÜŞHANE

Kaynak: AA / Yerel

İhsan Günaydın Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title