Haberler

Gümüşhane: Orman İşletme Müdürlüğü'nden Bin Adet Kuş Yuvası

Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Torul Orman İşletme Müdürlüğü'nce bin adet kuş yuvası yapıldı.

Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Torul Orman İşletme Müdürlüğü'nce bin adet kuş yuvası yapıldı.

Orman İşletme Müdürü Ali Şahin, 500 adet kuş yuvasının geçen yıl ormanlık alanlara yerleştirildiğini, 500 adet kuş yuvasının da bu yılın Eylül ayında ormanlık alanlara yerleştirileceğini söyledi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Torul Orman İşletme Müdürü Ali Şahin, amaçlarının ormanlarda doğal dengeyi sağlamak olduğunu belirterek şunları söyledi: "Müdürlüğümüz bünyesindeki Kürtün Bölgesinde ormana zarar veren böceklerin çoğalmasıyla birlikte yapacağımız biyolojik mücadelede orman kuşlarından da yararlanmayı planladık. Orman ağaçlarında bulunan zararlı kurtçuk ve böcekleri yiyen kuşlar var. Bu kuşların sayılarını artırmak, daha rahat çoğalmalarını sağlamak amacıyla hem kendi imkanlarımızla hem de Bölge Müdürlüğümüzün imkanları ile kuş yuvası yapmaya karar verdik. Geçen yıl yapılan 500 adet kuş yuvasını Kürtün Bölgesindeki ağaçlık alanlarda bulunan ağaçlara astık. Bir süre astığımız yuvaları takibe aldık. Baktık ki kuşlar bu yuvalara girip çıkıyorlar. Bu yıl da 500 adet daha kuş yuvası yaparak depomuzda istifledik. Eylül ayı içerisinde bölgemizde zararlı böceklerin bulunduğu ormanlık alanlara yerleştireceğiz".

Kuşların bu yuvalarda daha rahat çoğaldığını da belirten İşletme Müdürü Şahin "Kuşların çoğalması demek biyolojik mücadelede başarımızı daha da artırıyor. Biyolojik denge denilen zincir halkasını daha da artırmış oluyoruz" dedi.

Torul Orman İşletme Müdürü Şahin, bazı vatandaşların ağaçlarda asılı bulunan kuş yuvalarını hedef tahtası haline getirdiklerini de belirterek, "Kuş yuvalarını zararlı böceklerin bulunduğu alanlara asıyoruz. Bunu bilmeyen bazı vatandaşlar silahla ateş ederek yuvaların dağılmasına neden oluyor. Vatandaşlardan isteğimiz böyle bir şeyden kaçınmaları" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title