Haberler

Gümüşhane Kültür Müdürlüğü Okuyor

Cumhurbaşkanlığı Tarafından Desteklenen ve Gümüşhane Valiliği Tarafından, Okuma Alışkanlığının Yaygınlaştırılması, Toplumun Her Kesimine Okuma Alışkanlığı Kazandırılması ve Geliştirilmesi Kapsamında Başlatılan "Okuyan Gümüşhane Projesi" Tüm Hızıyla Devam Ediyor.

Cumhurbaşkanlığı tarafından desteklenen ve Gümüşhane Valiliği tarafından, okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması, toplumun her kesimine okuma alışkanlığı kazandırılması ve geliştirilmesi kapsamında başlatılan "Okuyan Gümüşhane Projesi" tüm hızıyla devam ediyor.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden sonra bir başka farklı uygulamada İl Kültür Müdürlüğü'nde yaşanıyor. Müdürlüğün girişinde oluşturulan bankoya Gümüşhane üzerine yazılmış olan eserlerin yanı sıra, broşür, gazete ve dergiler, Kültür Bakanlığı Yayınlarından seçme kitaplar konuldu. Belirlenen zaman içerisinde kurumdaki tüm personel bu bankoya gelerek dilediği kitabı seçiyor ve okuyor.

İl Kültür Müdürü Temel Yalçın, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada;"Ülke ve Gümüşhane ili olarak okumuyoruz. İlimiz kitap satışlarında ve buna bağlı olarak kitap okuma konusunda Türkiye'de son sıralarda yer almaktadır. Valiliğimiz il genelindeki tüm okul ve kamu kuruluşlarında haftanın üç günü okuma saati kapsamında tüm çalışanların okumalarını teşvik ediyor Biz İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak bu projenin merkezinde olduğumuzu biliyoruz. Bu yüzden bu projeye destek veriyor ve tüm personelimize okuma imkanı sunuyoruz. Ayrıca evlere emanet kitapta vermekteyiz. Ve ayrıca hemşerilerimizden gelebilecek kitap bağışlarına da açığız."dedi.

(RE-İRT-Y) 19.03.2008 17:13 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title