Haberler

Gümüşhane Konakları Turizme Kazandırılıyor

Gümüşhane'deki 50 tarihi konağın restore edilerek turizmin hizmetine sunulması amacıyla çalışma yürütülüyor Belediye Başkanı Canlı: "Kentin ilk yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesi'ndeki Kadirbeyoğlu Konağını restore etmek için proje hazırladık. Tarihi konakların restore edilmesinin şehrimizin turistik önemini daha da artıracağına inanıyoruz"

İBRAHİM ÖZDEMİR - Gümüşhane'deki 50 tarihi konağın restore edilerek turizmin hizmetine sunulması amacıyla çalışma yürütülüyor.

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gümüşhane'nin çok sayıda tarihi ve kültürel zenginliği bulunduğunu, bunlara ilave olarak kentte turizm destinasyonunu genişletmek amacıyla projeler uygulandığını söyledi.

Gümüşhane'de kendine has özellikleri bulunan 50'nin üzerinde tarihi konak bulunduğunu, yerli ve yabancı turistlerin bu konaklara ilgi gösterdiğini ifade eden Canlı, "Ziyaretçiler konaklarda oturmak, sohbet etmek ve yemek yiyerek tarihi yaşamak istiyorlar. Biz de bu ilgiden yola çıkarak konakları turizme kazandırmak için çalışma yürütüyoruz" dedi.

Özdenoğlu, Balyemez ve Hasan Fehmi Ataç konaklarının Gümüşhane Valiliği tarafından restore edilerek turizme kazandırdığını anımsatan Canlı, konakların turizmin yanı sıra kentin sosyal hayatına da büyük katkısı olacağına inandığını vurguladı.

Kentin ilk yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesi'ndeki Kadirbeyoğlu Konağını restore etmek için proje hazırladıklarını söyleyen Canlı, söyle devam etti:

"Kadirbeyoğlu Konağının restore edilmesi amacıyla geliştirdiğimiz projeyi Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansına (DOKA) sunduk ve kabul edildi. Yaklaşık 1 milyon lira maliyeti olan projemiz tamamlanmak üzere. Restorasyon çalışmalarının büyük bölümü tamamlandı, çevre düzenlemesi kaldı. Kısa süre içinde çevre düzenlemesini de bitirerek, konağı ilimiz turizmine sunacağız. Tarihi konakların restore edilmesinin şehrimizin turistik önemini daha da artıracağına inanıyoruz. Zira konaklar, diğer turizm varlıklarımız olan Karaca Mağarası, Tomara Şelalesi, Santa Harabeleri, Kürtün Örümcek Ormanları ile bütünlük arz ederek, ilimizi çekim merkezi durumuna getirecek." - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Gümüşhane Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title