Haberler

Gümüşhane - Kelkit´Te Gurur Günü

Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu'ndan Bu Yıl Mezun Olan Öğrencilere Düzenlenen Törenle Aydın Doğan Vakfı Tarafından Mezuniyet Ödülleri Verildi.

Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu'ndan bu yıl mezun olan öğrencilere düzenlenen törenle Aydın Doğan Vakfı tarafından mezuniyet ödülleri verildi.

Gümüşhane Üniversitesi Kelkit Aydın Doğan MYO kampüsünde düzenlenen törene Gümüşhane Milletvekili Prof.Dr. Yahya Doğan, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan Günaydın, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Kelkit Kaymakamı Ayhan Işık, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, Aydın Doğan Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Gündüz Alpman, Doğan Organik A.Ş. Genel Müdürü İlhan Başaran, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından mezun öğrenciler tören alanındaki yerlerini aldı. Törende ilk konuşmayı öğrenciler adına okul birincisi, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü öğrencisi Zarife Çağan yaptı. Çağan, "Uzun süren eğitim hayatımızın sonuna geldik. Buradan hepimiz birer meslek sahibi olarak çıkıyoruz. Bize bu imkanları sağlayan ailelerimize, hocalarımıza, devletimize, en önemlisi de Ulu Önder Atatürk'e borçluyuz. Ülkesini seven, hizmet etmek için can atan bireyler olarak bu borcu cumhuriyetimize, sahip çıkarak, Atatürk ilkeleri doğrultusunda çok çalışarak ödemeliyiz. Okula başladığımız ilk günden itibaren bize maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Sayın Aydın Doğan'a, rektörümüze, müdürümüze şükranlarımızı sunuyoruz" ifadesini kullandı.

Törende daha sonra kürsüye gelen Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Vecihi Aksakal, "520 öğrencimizle 5 bölümde eğitim öğretim hizmeti veriyoruz. Veterinerlik ile kimya ve kimyasal işleme teknikleri bölümleri de önümüzdeki yıl okulumuza eklenecek. Okulumuz modern yapısıyla ülkemizde önemli bir yere sahip ve uluslararası standartları yakalamış durumda. Bölgemizin topyekun kalkınmasını sağlayacak proje çalışmalarına devam etmekteyiz. Yüksek okulumuzun kurulmasında finansman sağlayan ve halen katkılarını esirgemeyen Aydın Doğan Bey'e teşekkür etmek istiyorum. Amacımız sadece tekniker ve meslek elemanı yetiştirmek değil, Atatürk'ün çizdiği aydınlık yolda, vatanını milletini seven, kültürünü koruyan, yarına örnek olacak davranışları sergileyecek nesiller yetiştirmektedir. Demokratik, laik, insan hak ve özgürlüklerine dayalı bir üniversite ortamı oluşturmaya çalıştık" dedi.

AYDIN DOĞAN'IN MESAJI OKUNDU

Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, "Kendi adıma hepinizi tebrik ediyor ve Aydın Doğan Vakfı Başkanı ve Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'ın mesajını okumak istiyorum" diyerek Aydın Doğan'ın mesajını okudu. Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili Öğrenci Kardeşlerim, değerli gençler; Gümüşhane Üniversitesi Aydın Doğan Meslek Yüksek Okulunun 5. yıl mezunlarını kutlar, hepinize sağlıklı, mutlu ve başarılı bir gelecek dilerim. Yürekten bağlı olduğum bu bölgede böyle nitelikli bir eğitim imkanının sunulmasına yardımcı olmaktan büyük bir mutluluk ve haz duyuyorum. Sadece bu bölgenin değil, tüm Türkiye'nin geleceği bu gibi nitelikli eğitim kurumlarının artmasına bağlıdır. En büyük yatırım insana ve özellikle gençlere yapılan yatırımdır. Bu okuldan mezunların sayısının arttığını görmek bana büyük bir heyecan ve gurur vermektedir. Başlangıçta sadece üç bölümden oluşan okulumuz, şimdi 7 bölüme çıkmış ve daha geniş bir yelpazede gençlerimize yepyeni beceriler ve bilgi kazandırmaya başlamıştır. Yeni kurulmuş olan Gümüşhane Üniversitesi böyle bir okulun da varlığı ile misyonunu daha iyi yerine getirecektir. Üniversitenin bölgeye ve tüm Türkiye'ye hayırlı ve uğurlu olmasını diler, başta Sayın Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın olmak üzere tüm mensuplarına ve çalışanlarına başarılar dilerim."

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan Günaydın ise, "Bugün bir ödül töreni düzenliyoruz. Gerek bu okulun yapımında gerekse gelişiminde katkıları olan, ayrıca bugün öğrencilerimize ödül verme nezaketinde bulunan Aydın Doğan Vakfı Başkanı ve yetkililerine şükranlarımı sunuyorum. Eminim ki katkılarının meyvelerini gördükçe vakıf yöneticilerimiz desteğini giderek artıracaktır. Nitelikli insan gücüne 127 öğrencimizi katmanın haklı gururunu yaşıyorum. Burası ülkemizin seçkin okullarından biridir. Yeni programların yanı sıra tüm programlara ikinci öğrenim açtık. Tüm kontenjanlarımız dolarsa seneye öğrenci sayımız 731'e ulaşacaktır" dedi.

YAHYA DOĞAN: AYDIN DOĞAN AĞABEYİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Gümüşhane Milletvekili Yahya Doğan da törende yaptığı konuşmada, "Böyle hayırlı evlatlar yetiştirdikleri için anne -babalara teşekkür ederim. Teşekkürün en büyüğü de hocalarımıza. Türkiye hızla değişiyor. Türkiye artık 'vur kafasına al lokmayı elinden' bir ülke değildir. Türkiye sadece bir denge unsuru değil, yörede rotayı belirleyen bir ülke konumuna gelmiştir. Geleceğe güvenle bakınız ve geleceğin Türkiyesi'nde yerinizi en iyi şekilde almaya bakınız. Hocalarımıza, vakıf yetkililerimize teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de bu okulu kuran, geliştiren, Kelkit'e ilgilerini hiçbir zaman esirgemeyen Aydın Doğan abimize ediyorum" diye konuştu.

Törende daha sonra okul birincisi Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü'nden Zarife Çağan, okul ikincileri Bilgisayar Teknolojileri Bölümü'nden Dilek Işıko ve Elektronik ve Otomasyon Bölümü'nden Abdülaziz Aksaray, okul üçüncüsü Elektronik ve Otomasyon Bölümü'nden Halil İbrahim Sarı'ya ödülleri Gümüşhane Milletvekili Yahya Doğan, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan Günaydın ve Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı tarafından verildi.

Aydın Doğan Vakfı tarafından okulda ilk üç sırayı alan öğrencilere laptop, bölüm birincilerine dijital fotoğraf makinesi, bölüm ikinci ve üçüncülerine kol saati, tüm mezunlara ise dolmakalem seti hediye edildi.

Törenin son bölümünde Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan Günaydın, Aydın Doğan Vakfı'nın üniversite ve Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu'na katkılarından dolayı Aydın Doğan Vakfı adına Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı'ya teşekkür plaketi verdi.

Törene katılan protokol üyeleri ve mezun öğrenciler daha sonra okul tabelası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title