Haberler

Gümüşhane: Gümüşhane'de "Kene Isırması Bilgilendirme Toplantısı" İlgi Görmedi

Gümüşhane'de, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını önlemek ve vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen toplantı ilgi görmedi.

Gümüşhane'de, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını önlemek ve vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen toplantı ilgi görmedi.

Gümüşhane'de kene ısırma vakasının en çok görüldüğü Torul İlçesi'nde, İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından "Kene ısırması bilgilendirme toplantısı" düzenlendi. Namık Kemal İlköğretim Okulu'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısını sadece 5 kişi izledi. Bilgisayar sunumuyla yapılan toplantı için İlçe Tarım Müdürlüğü ve okul görevlileriyle birlikte 200 kişilik salon hazırlandı. Belediye yayın aracıyla sık sık duyurular yapılarak, köy muhtarları başta olmak üzere vatandaşların bilgilendirme toplantısına katılmaları için çağrı yapıldı.

Kene ve KKKA hastalığıyla ilgili olarak sunumu yapacak olan Torul İlçe Tarım Müdürü Bülent Turan, salonda 1 çocuk ve babası ile 3 görevliyi görünce hayal kırıklığına uğradı. Müdür Turan, salonun görevliler dahil 5 kişi olmasına rağmen 1 saati bulan bilgilendirme toplantısını bilgisayar sunumuyla yaptı. Turan, "Bizler gereken duyuruları yaptık. Vatandaşların katılmaması bizleri üzdü. İlçemizde müdürlük olarak bir taraftan ilaçlama çalışmalarımızı, diğer taraftan vatandaşlarımızı bilgilendirme toplantılarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Toplantıya katılan baba Birol Terzi ve oğlu Murat Terzi de, bilgi almak için toplantıya katıldıklarını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title