Haberler

Gümüşhane: Gümüşhane'de Dünya Çocuklar Günü Kutlaması

- Dünya Çocuklar Günü Nedeniyle Gümüşhane 80. Yıl Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdunu Eşi Sıdıka Dalmaz ile Birlikte Ziyaret Eden Vali Veysel Dalmaz, İl Genelinde Okula Gitmeyen Kız Çocuğu Bulunmadağını Söyledi.

- Dünya Çocuklar Günü nedeniyle Gümüşhane 80. Yıl Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdunu eşi Sıdıka Dalmaz ile birlikte ziyaret eden Vali Veysel Dalmaz, il genelinde okula gitmeyen kız çocuğu bulunmadağını söyledi.

Yurt hakkında Sosyal Hizmetler Müdürü İdris Altuntaş’tan bilgi alan Gümüşhane Valisi Dalmaz, okul öncesi eğitimde sıkıntı yaşadıklarını ifade etti. Vali Dalmaz” Bu da velilerin duyarlı olmamasından kaynaklanmaktadır. 3-6 yaş grubunda Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Ancak bunu daha yukarılara çıkarmak zorundayız. Bu oran ne kadar yüksekse ilköğretim, ortaöğretimde de o derecede başarı sağlarız. Ancak, her geçen yıl çıtamız yükseliyor. Bu yıl bu çıtayı daha da yukarılara çıkaracağız” dedi.

80. Yıl Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu’na eşi ile birlikte sürekli gelmeyi kendileri için bir borç bildiklerini söyleyen Vali Dalmaz” Çocuklarımız pırıl pırıl, güzel bakımlı, ter taraf çok temiz. Bu temizlik ve bu başarı bir gönül işi. Eğer bir işi gönülden yapmıyorsanız, başarı ve düzen sağlayamazsınız. Yuvamızdaki tüm personel azimle ve istekle çalışıyorlar. Burası bir aile ortamıdır. Çocuklarımıza anne ve baba sevgisi verilmesi lazım. Osmanlıyı başarıya götüren devşirmelerdir. Bizler de yurdumuzda kalmak zorunda olan çocuklarımızı iyi yetiştirmemiz, halinde ülkemize önemli yararları olacaktır. Maalesef yanlış bazı politikalar yüzünden bazı yetiştirme yurtlarımız problem oluyor. Biz Gümüşhane’deki yurdumuzu problemli değil, bizzat problemlerin çözümünü oluşturan bir mekan olmasını arzu ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Vali Veysel Dalmaz daha sonra, iki ay önce Gümüşhane Devlet Hastanesi’nin lavobasına terk edilmiş olarak bulunan ve çocuk yetiştirme yurduna verilen Ümit ismindeki iki aylık bebeği bir süre kucağına aldı. Vali Dalmaz, eşi Sıdıka Dalmaz ile birlikte yurtta kalan çocuklara çeşitli hediyeler verdiler.

(İÖ-İRT-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title