Haberler

Gümüşhane: Gümüşhane'de "Aile Hekimliği" Resmen Başladı

Sağlık Bakanlığı Tarafından Bolu, Düzce, Eskişehir ile Birlikte "Aile Hekimliği" Uygulamasında Pilot İl İlan Edilen Gümüşhane'de, Görev Alacak Doktorlar Görev Yerleriyle İlgili Sözleşmelerini Düzenlenen Törenle İmzaladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Bolu, Düzce, Eskişehir ile birlikte "Aile Hekimliği" uygulamasında pilot il ilan edilen Gümüşhane'de, görev alacak doktorlar görev yerleriyle ilgili sözleşmelerini düzenlenen törenle imzaladı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende bir konuşma yapan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, aile hekimliğinin iyi işlemesi, görev alan doktorların rollerini iyi paylaşmasıyla mümkün olacağını ifade etti. Salihoğlu, "Başlangıçta uygulamadan doğan bazı aksaklıklar olabilir. Bunu da vatandaşlarımız anlayışla karşılayacaklardır. Aile hekimliği uygulaması çağdaş bir uygulamadır. Görülen hizmet bakımından sağlıkta etkin bir hizmet sağlayacaktır. Türkiye'nin coğrafi yapısı ve nüfusu açısından Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nden ayrı kendi coğrafi yapımız ve nüfusumuza uygun bir sistem. Uygulayacağımız bu sistem ülkemiz gibi aynı coğrafi yapıya sahip ülkelere de örnek olacaktır" dedi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Temel Yılmaz, aile hekimliğine geçişle birlikte sağlıkta bir dönüşüm yaşanacağını, Milletvekili Sabri Varan da Gümüşhane'nin pratisyen hekim açısından yeterli doktora sahip olduğunu, uzman hekim açığı bulunmamakla birlikte genelde uzman hekimlikte bazı eksiklikler olduğunu söyledi.

Gümüşhane Sağlık İl Müdürü Bahattin İlter ise, 35 bölge olarak belirlenen aile hekimliğinde 34 aile hekimin sözleşme imzalayacağını, Yağmurdere bölgesine başvuruda bulunan doktor olmadığını bu bölgeye de merkezden bir doktorun aile hekimi olarak atanacağını belirtti.

Yapılan konuşmalardan sonra aile hekimliğinde görev alan 34 doktor sözleşmelerini imzaladı. Atılan imzalarla birlikte Gümüşhane'de aile hekimliğine resmen geçiş sağlanmış oldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title