Haberler

Gümüşhane Eski Baro Başkanı Günday İçin Anma Töreni Düzenlendi

Bürosunda Uğradığı Saldırı Sonucu 12 Yıl Önce Hayatını Kaybeden Gümüşhane Eski Baro Başkanı Ali Günday İçin Atatürk Anıtı Önünde Tören Düzenlendi.

Bürosunda uğradığı saldırı sonucu 12 yıl önce hayatını kaybeden Gümüşhane eski Baro Başkanı Ali Günday için Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Genel Başkanı Özdemir Özok ve Gümüşhane-Bayburt Bölgesi Baro Başkanı Ali Haydar Dereli'nin Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başlayan törende, saygı duruşundan sonra Baro Başkanı Dereli basın açıklaması yaptı. Ali Günday'ın değerini bilmesi, takdir etmesi mümkün olmayan gözü boyanmış cahil tarafından öldürüldüğünü söyleyen Dereli, "25 Temmuz 1995 tarihinde bağnaz bir kişi tarafından sıkılan hain kurşunlarla öldürülen sevgili baro başkanımızı rahmetle anıyoruz. İnanç adına

bağnazca işlenen her olaydan sonra, bizim için bir simge olan Ali Günday'a her geçen yıl özlem ve saygımız artıyor. Onun öldürülmesini, kör inancın neler yapabileceğine acı örnek olarak gösteriyoruz. İnsanın değerini, insan öldürmenin kötülüğünü çok eski günlerde öğrendiler. Onun içindir ki, Hamurabi kanunlarından bu yana bütün din ve inanışlar öldürmeyi yasakladı. Ama birileri yine de insanları insanlara öldürtmenin bir yolunu buldu. Cahillerden, meczuplardan yararlandılar" dedi.

Anıt önünde anma törenine katılanlar daha sonra Gümüşhane eski Baro Başkanı'nın mezarının bulunduğu merkeze bağlı Boyluca köyüne gitti. Buradaki törene Günday'ın eşi Türkan, kızları Merve ve Melike Günday da katıldı. TBB Genel Başkanı Özdemir Özok burada yaptığı konuşmada, Ali Günday'ın hukukun üstünlüğüne bağlılığının genç nesillere örnek olacağını belirterek, "Son derece inançlı, Anadolu insanı olan arkadaşımız, dini inançları, tutuculuğa, yobazlığa kadar götüren bir meczup tarafından hiç anlamı

olmayan bir biçimde katledilmiştir. Ali Günday, artık simge bir isim olmuştur. TBB, yaşadığı sürece Ali Günday ismi yaşayacaktır. Hukukun üstünlüğüne, hukuka, hukuk devletine bağlılığı, mesleğe ve meslek kurallarına bağlılığı genç arkadaşlarımıza örnek olacaktır" diye konuştu.

Törene, Adalet Komisyonu Başkanı Hikmet Şen, Trabzon, Giresun, Ordu, Rize ve Artvin olmak üzere 30'a yakın ilin baro başkanı ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

(OY-İRT-OMR-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title