Haberler

Gümüşhane'de Zafer Meydanı'nın İsmi, 15 Temmuz Zafer Meydanı Oldu

Gümüşhane Belediye Meclisi, Ağustos ayı toplantılarında aldığı kararla kent merkezindeki Zafer Meydanı’nın adını 15 Temmuz Zafer meydanı olarak değiştirdi.

Gümüşhane Belediye Meclisi, Ağustos ayı toplantılarında aldığı kararla kent merkezindeki Zafer Meydanı'nın adını 15 Temmuz Zafer meydanı olarak değiştirdi.

Belediye Başkanı Ercan Çimen başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz gecesi kalkıştığı darbe girişiminde şehit olanların anısına Zafer Meydanı'nın ismi "15 Temmuz Zafer Meydanı", Bağlarbaşı Mahallesi'nden yapılacak olan parka da "15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Parkı" isminin verilmesini oy birliği ile kabul etti.

Başkan Çimen, 15 Temmuz gecesi milletin büyük bir sınav verdiğini kaydederek, "Milletimiz FETÖ'ye karşı ikinci bir İstiklal mücadelesi verdi. Vatanımıza, bayrağımıza, demokrasimize, devletimize canı pahasına sahip çıktılar. Onların anısına Belediye Meclisi olarak şehrimizin en işlek alanı olan Zafer Meydanı'nın ismini 15 Temmuz Zafer Meydanı ve Bağlarbaşı Mahallemizde sarı köprü mevkisi olarak adlandırılan alanda oluşturacağımız parkın ismini 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Parkı olarak belirledik. Ülkemiz için can veren kahraman insanlarımız için ne yapsak azdır. Allah hepsinden razı olsun" dedi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ercan Çimen Bağlarbaşı Gümüşhane Güncel Haberler

title