Haberler

Gümüşhane'de "Ömer Halisdemir" Hatıra Ormanı Oluşturuldu

Gümüşhane'de Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında "Ömer Halisdemir" hatıra ormanı oluşturuldu.

Gümüşhane'de Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında "Ömer Halisdemir" hatıra ormanı oluşturuldu.

Karşıyaka Tabiat Parkı yanındaki 40 dönümlük alanda oluşturulan Şehit Ömer Halisdemir Hatıra Oormanı'na çınar yapraklı akçaağaç, ıhlamur ve ladin ağaçlarından oluşan 3 bin 150 fidan dikildi.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, dikilecek fidanların Gümüşhane'de orman envanterinin arttırılmasına vesile olmasını temenni etti.

Gümüşhane'yi her alanda bir kaç seviye daha yukarıya çıkarmak için çalıştıklarını belirten Memiş, şöyle devam etti:

"Tabiat Parkıyla Süleymaniye'yi birleştiriyoruz. Bu havzada 1 metrekare bile ağaçlandırılmamış alan kalmayacak. İl merkezi, sonbaharda ayrı bir güzel olacak. Özellikle Zigana gibi yerler sonbaharda adeta bir renk cümbüşüne bezeniyor. Aynı coğrafya zaten. Burada bunu sergilememiz lazım. Zaten dikeceğimiz bir takım ağaçlarda akçaağaç, ıhlamur gibi sonbaharda o güzelliği veren ağaçlar olacak. Bunu çok önemsiyoruz. Bu çalışmaların artarak devam etmesini istiyoruz."

Memiş, Türk milletinin büyük kahramanlar yetiştiren bir millet olduğunu vurgulayarak, "Ömer Halis Demir de 15 Temmuz hain FETÖ darbesinde hayatını hiçe sayarak o darbenin önlenmesinde kendini ortaya koymuş bir kardeşimiz, şehidimiz. Allah'tan rahmet diliyorum. Onunla beraber 15 Temmuz'da şehit olan 248 şehidimize, terörle mücadelede hayatını kaybeden askerimize, polisimize, sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum." diye konuştu.

Gümüşhane Orman İşletme Müdürü Tuncay Dinç ise ağaçlandırma ve erozyon kontrol faaliyetleri kapsamında 2017 yılında merkez, Şiran, Kelkit ve Köse ilçelerinde 7 bin 370 dekar alanda rehabilitasyon, 19 bin dekar alanda erozyon kontrolü, 800 dekar alanda suni tensil, 6 bin dekar alanda mera ıslahı, 2 bin 600 dekar alanda kültür bakımı, 3 bin 580 dekar alanda sıklık bakımı çalışması yapacaklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından 3 bin 150 fidan, protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından toprakla buluşturuldu.

Törene, Vali Okay Memiş, GTSO Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane Orman İşletme Müdürü Tuncay Dinç, kurum müdürleri, personel ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Süleymaniye Okay Memiş Karşıyaka Gümüşhane Politika Güncel Haberler

title