Haberler

Gümüşhane'de Muhabbet Geceleri Programı

Gümüşhane’de Semerkand İl Temsilciliği tarafından organize edilen 'Muhabbet Geceleri Gençlik&Aile' programında Peygamber Efendimize atfedilen naat-ı şerifleri seslendirmesiyle tanınmış şair Dursun Ali Erzincanlı sahne aldı.

Gümüşhane'de Semerkand İl Temsilciliği tarafından organize edilen 'Muhabbet Geceleri Gençlik&Aile' programında Peygamber Efendimize atfedilen naat-ı şerifleri seslendirmesiyle tanınmış şair Dursun Ali Erzincanlı sahne aldı.

Aydın Doğan Spor Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Vali Dr. Yusuf Mayda, Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı Şevki Aşkın, AK Parti İl Başkanı Hakkı Gündüz, MHP İl Başkanı Orhan Mazman, AK Parti Belediye Başkan Adayı Ercan Çimen, Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Hüseyin Duman, dernek yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"BİZ, GECE İBADETİNE KALKARKEN HANIMINDAN İZİN ALAN BİR PEYGAMBERİN ÜMMETİYİZ"

İstiklal Marşı ve Kuranı Kerim okunmasıyla başlayan programın sunumunu Mikail Şimşek yaptı. Şimşek, gecenin teması olan aile ve gençlik üzerine verdiği mesajlarda, sadece 2012 yılında 123 bin çiftin boşandığını, son 10 yılda da 1 milyondan fazla yuvanın yıkıldığını belirterek, "O çocukların hatırına hayatımızı tekrar gözden geçirmeliyiz. İncir çekirdeğini doldurmayan sebeplerle yuvalar yıkılıyor. Biz, gece ibadetine kalkarken hanımından izin alan bir peygamberin ümmetiyiz. Ona göre hareket etmeliyiz." dedi.

"MUHABBET RUH DÜNYASINA YAĞAN RABBANİ BİR İKRAMDIR"

Semerkand İl Temsilcisi Mehmet Meral ise yaptığı açılış konuşmasında muhabbetin sevgi, hürmet, vefa ve sadakat olduğunu belirterek, muhabbetin ruh dünyasına yağan rabbani bir ikram olduğunu ve bir gönle girmenin gayretiyle tüm gönüllere hizmet etmek olduğunu söyledi.

Gönüllerin fethedilerek birçok sorunun çözülebileceğini vurgulayan Meral, toplumun ancak muhabbetin sağlam temelleri üzerine inşa edilerek sarsılmadan, yıkılmadan varlığını devam ettirebileceğini dile getirdi.

Programda Veysel Çelikdemir'in 'Semerkand'dan Anadolu'ya' kum sanatı gösterisi izleyenler tarafından büyük beğeni toplarken, Bayram Büyükoruç ise ilahi seslendirdi.

Gecenin finalinde sahneye çıkan Dursun Ali Erzincanlı ise seslendirdiği şiir ve naatlarla salonu dolduran çok sayıda vatandaşa duygu dolu anlar yaşattı. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dursun Ali Erzincanlı Yusuf Mayda Aydın Doğan Gümüşhane Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title