Haberler

Gümüşhane'de 'Memur-Sen'e Davet Tercih Evet' Programı

Gümüşhane'de 'Memur-Sen'e Davet Tercih Evet' programı Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi: "Tarihi bir dönüşüm sürecinin içerisindeyiz"GÜMÜŞHANE - Memur-Sen tarafından Gümüşhane'de 'Memur-Sen'e Davet Tercih Evet' programı gerçekleştirildi.

Gümüşhane'de 'Memur-Sen'e Davet Tercih Evet' programı

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi: "Tarihi bir dönüşüm sürecinin içerisindeyiz"

GÜMÜŞHANE - Memur-Sen tarafından Gümüşhane'de 'Memur-Sen'e Davet Tercih Evet' programı gerçekleştirildi.

Memur-Sen'in 16 Nisan'da niçin evet diyeceğinin anlatıldığı programa konuşmacı olarak Diyanet-Sen Genel Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bayraktutar ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi katıldı.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programda konuşan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Türkiye'nin tarihi dönüşüm sürecinin içerisinde olduğunu belirterek, "Hepimiz aynı gemide yürüyoruz ve ülkenin geleceği hepimizi aynı noktaya doğru koşmaya mecbur kılıyor. Tarihin akışı içerisinde bir dönüm noktası söz konusu ise inisiyatif alanlar süreci yönetirler, inisiyatif almayanlar, ilgisiz kalanlar tarihin çöplüğüne atılıp giderler. Bunun için bugün bir aradayız" dedi.

"Biz vesayetin değil milletin iradesinin yansımasını istiyoruz"

Vesayet dönemlerinde oluşturulmuş anayasaların artık Türkiye'ye dar geldiğini, bunun için de yeni bir anayasayı millet olarak ortaya çıkarmaya ve yazmaya mecbur olduklarını ifade eden Selvi, "Biz vesayetin değil milletin iradesinin yansımasını istiyoruz" dedi.

Değişimin bir süreç olduğunu, değişimin bir tercih olmadığına değinen Selvi, "Okuyamazsanız kaybolursunuz. Yeni bir dönemin kapısındayız. Eğer bunu ihmal eder, meseleyi doğru tanımlamazsak, süreçleri hafife alırsak hepimiz bunun altında kalırız" diye konuştu.

"Milletten desteğini alsın, Kemal Kılıçdaroğlu da Cumhurbaşkanı olacaksa olsun" tespitinde bulunan Selvi, "Ama milletin istesin yetkiyi. Yetki vesayet unsurlarından, uluslararası odaklardan, şer odaklarıyla işbirliği ederek asla olmaz. Bunu bundan sonra bu ülkeye asla yaşatmayacağız" ifadelerini kullandı.

"Uluslararası odaklar hareket geçti"

Türkiye'de yaşanan hükümet sistemi değişiminin karşısında uluslararası odakların harekete geçtiğini anlatan Selvi, şöyle konuştu:

"Uluslararası odaklar hareket geçti. Adeta memleket meselesine dönüştürdüler. Türkiye ilk defa referandum yaşamıyor. Seferberlik ilan etmişçesine duvar örüyorlar, karşı duruş sergiliyorlar. Üstü örtülü vesayet mekanizmalarıyla kirli bir savaş başladı. Herkes bunu takip ediyor. Batının uydusu olan zayıf bir Türkiye istiyorlar. Ama yağma yok diyoruz. Dün geride kaldı, bugün dünden başlayıp bugüne kadar yaptıklarınızın hesabını vereceğiniz günlerin eşiğindeyiz. Bunun için millet olarak şahlanıyor ve ayağa kalkıyoruz. Değişimin önünü kesemeyecekler ve yeni bir dünya kurulacak. Öncüleri de sizler ve sizlerin verdiği mücadele olacak."

"Yeter söz milletindir' diyenleri bile idam ettiler"

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar ise konuşmasında Türkiye'de insanları bugüne kadar sağcı-solcu, şucu-bucu diyerek böldüklerini belirterek, "Bir araya gelmekten bizi hep engelledirler. 'Yeter söz milletindir' diyenleri bile idam ettiler. İstediğiniz kadar hayır deyin. Çünkü biz Kalubela'da evet dedik. Bu bizim için ölüm kalım savaşıdır. Türkiye son ülkedir. Bir avuç nüfusu olan Hollanda'nın Türkiye'de hükümet değişikliği sistemiyle ne alakası olabilir? Benim Dışişleri bakanımın uçuşlarını engelliyor. Yeniden dünya düzenini kuracak yegane ümmet İslam ümmeti, ülke de Türkiye'dir. Bunu çok iyi bildikleri için oyun üzerine oyun kuruyorlar. Bizim de buna fırsat vermememiz gerek. Şimdi herkese soruyorum: Eğer Türkiye'de ki sistem hükümet sistemi değişikliği Almanya, Hollanda'yı ne alakadar ediyor? Gelin hep beraber yüzde 60'larda değil, 80-90'larda evet diyelim" dedi ve yeni hükümet sistemine niçin evet diyeceklerini madde madde açıkladı.

Bayraktutar, 28 Şubatların yaşanmasının o günün sivil toplum örgütlerinin militarist anlayıştaki zalimlerle beraber olmasıyla kolaylaştırıldığını fakat bugün Memur-Sen'in zalimlerin ve bu militarist anlayışların bir daha millete zulmetmemeleri için var olduğunu sözlerine ekledi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Cihan Pektaş ise Türkiye'de durup dururken hükümet sistemi değişikliğinin ortaya çıkmadığını belirterek bu durumu cumhuriyet tarihinden itibaren günümüze kadar örnekleriyle aktardı.

Hayırcıların elinde hiçbir argüman olmadığını savunan Pektaş, yeni sistemle istikrar olacağını, yönetimin kurumsallaşacağını, Türkiye'nin yeni bir yönetim modeline geçeceğini, tarihte olduğu gibi büyük limanlara yelken açacağını söyledi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül de 16 Nisan tarihinde istiklal ve istikbal için evet diyeceklerini belirterek, evet ve hayır diyeceklerin içerisinde bulundukları gruplara ve destekleyenlere dikkat çekti. Ülkeye ihanet içerisinde olan bütün terör örgütlerinin hayır grubu içerisinde olduğunu ifade eden Akgül, tüm bunlara karşı evet deyip bu ülkenin geleceğini, istikbalini ve istiklalinin kurtarılmasını istedi.

Belediye Başkanı Ercan Çimen ve Memur-Sen İl Temsilcisi Musa Uncu da konuşmalarında 16 Nisan'da bu ülkenin istiklal ve istikbali için evet diyeceklerini söyledi.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda ayrıca "Millete vefa yılında 20.yıl" konulu sinevizyon gösterisi izlettirildi. Program konuklara plaket takdimiyle son buldu.

Programa Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Av.Celalettin Köse, Memur-Sen'e bağlı sendikaların başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Eğitim Bir Sen Gümüşhane Memur Sen Türkiye Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title