Haberler

Gümüşhane'de Mahalli Halk Oyunları Yarışması Düzenlendi

Güncelleme:

Gümüşhane'de Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında ilk kez düzenlenen mahalli halk oyunları yarışması renkli görüntülere sahne oldu.

Gümüşhane'de 20.Uluslararası Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında ilk kez düzenlenen mahalli halk oyunları yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Toplam 4 köy ve bir ilçenin katıldığı yarışmayı Halk Oyunları Federasyonu hakemleri yönetti.

Şenlik programı kapsamında Zafer Meydanında gerçekleşen etkinlik bar ve horon kategorilerinde yapıldı. Toplam beş ekibin mücadele ettiği yarışmada davul-zurna ve kemençe ile ekipler hünerlerini sergiledi.

Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği etkinlik sonucunda horon kategorisinde birinciliği Torul ilçesi ekibi elde ederken, ikinciliği de Avşarbeyli köyü elde etti. Bar kategorisinde ise Kurtoğlu köyü ekibi birinci, Üçkol Köyü ekibi ikinci ve Köse ilçesi ekibi üçüncü olmaya hak kazandı.

Federasyon hakemlerinin normal yarışma standartlarında değerlendirdiği yarışma sonucunda dereceye giren takımlara kupaları Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, hakem heyeti ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Burada konuşan Belediye Başkanı Mustafa Canlı, bu yıl ilk defa Gümüşhane'nin folklorik yapısını ortaya çıkarmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, "Gümüşhane folkloru Türkiye'de bir numaradır. Folklorik yapı olarak Gümüşhane Türkiye'nin en zengin ili seçildi. Bar, kemençe, horon burada. Yeni yetişen neslin bu kültürel dokumuzu elde etmelerini istiyoruz." dedi.

Yarışmanın sonunda tüm ekipler birlikte oyun oynarken, Belediye Başkanı Mustafa Canlı da oyunculara eşlik ederek onlarla birlikte bir süre oyun oynadı. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title