Haberler

Gümüşhane'de Kadınlar Günü Konseri

Gümüşhane Belediyesi'nin Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği konserde Türk Halk Müziği parçalarını seslendiren Grup Abdal sahne aldı.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen konseri Vali Okay Memiş, eşi Sibel Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, eşi Gülsen Çimen, siyasi partilerin temsilcileri, Belediye Meclisi üyeleri ve yüzlerce vatandaş izledi.

Konser öncesinde salonun neredeyse tamamını oluşturan ve hınca hınç dolduran kadınlara karanfil dağıtan Başkan Çimen, daha sonra Grup Abdal'ın söylediği türkülere diğer davetliler gibi eşlik etti.

Grup Abdal'la birlikte yüzlerce gencin hep bir ağızdan söylediği türkülerle yaklaşık 2 saat süren konser başlangıcında konuşan ve konseri organize eden Belediye Başkanı Ercan Çimen'in eşi Gülsen Çimen Kadının elinin değdiği yerde, temizlik, tertip, düzen, bereket ve sevgi olduğunu, kadınların yürekleri sayesinde geleceğin ve ülkenin daha da gelişerek emin ellerde olacağını söyledi.

Kadınların hak ettikleri konuma yükselmeleri ve geleceğe güvenle bakmalarının sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerin mutluluğunun ve başarısının ilk şartı olduğunu kaydeden Çimen, "Milletimiz için İkinci bir Kurtuluş mücadelesi olan 15 Temmuz gecesi kadınlarımızın gösterdiği fedakarlıklar ve cesaret, asla unutulmayacak bir görüntü olarak zihinlerimize kazınmıştır 15 Temmuz gecesinde Milli Mücadelenin en büyük simgelerinden biri olan Şerife Boz bu toprakların yetiştirdiği değerli kadınlardan biridir. Vatanın birlik ve beraberliğini korumak için canını ortaya koyan tüm kadınlarımıza şükranlarımı sunuyor, Şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Belediye Başkanı Ercan Çimen ise Belediye Başkanlığının sadece yol ve kaldırım yapmak olmadığını belirterek, "Sizlere verdiğimiz sözleri tek tek yerine getiriyoruz. Sizler söyleyeceksiniz bizler yapacağız" dedi ve kentte sosyal alanda yapılan ve yapılacak olan çalışmalardan kısaca bahsetti.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş ise konuşmasında Gümüşhane'de göreve başladığından beri bu kadar coşkulu bir kalabalıkla karşılaşmadığını belirterek salonu hınca hınç dolduran herkese teşekkür etti.

Gümüşhane'nin bu tür konserlere, sosyal etkinliklere ihtiyacı olduğunun altını çizen Vali Memiş, "Belediye Başkanımız eğer her ay böyle bir organizasyon yapmazsa ben sizlere ilin Valisi olarak söz veriyorum ben yapacağım" ifadelerini kullanması salonu dolduran gençlerden büyük alkış aldı.

Gümüşhane'nin büyük ölçekli bir il olmadığını, buna karşın her ilin büyük ölçekli bir il olmasına da gerek olmadığını kaydeden Vali Memiş, "Biz ilin valisi, belediye başkanı, milletvekilleri ve bütün paydaşlarıyla birlikte Gümüşhane'yi yaşanabilir, Türkiye'nin en şirin, en modern, en güzel butik kentlerinden birisi yapacağız inşallah" dedi.

Kadın ve erkeklerin bir elmanın eşit iki yarısı olduğunu ifade eden Vali Memiş, "Bizim kültürümüzde kadın ve erkek her zaman baş başa, her zaman bir arada olmuştur. Bütün kadınlar ve bütün insanlar bizim için çok değerlidir" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Konser programı grup üyelerine plaket ve hediye takdiminin ardından Grup Abdal'ın davetlilerle birlikte söylediği hareketli türkülerle birlikte 2 saatin ardından son buldu. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Okay Memiş Gümüşhane Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
title