Haberler

Gümüşhane'de İşaret Dili Kursu Açıldı

Gümüşhane’de İşitme Engelliler Koruma Derneği’nin girişimleriyle Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından 120 saatlik işaret dili kursu açıldı.

Gümüşhane'de İşitme Engelliler Koruma Derneği'nin girişimleriyle Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından 120 saatlik işaret dili kursu açıldı.

Halk Eğitimi Merkezinde başlayan kursta 65 kişi 2,5 ay sürecek eğitimle işitme engeli ile dil ve konuşma bozukluğu olan bireylerle belli bir sistem içerisinde el ve vücut hareketleri ve mimikleri kullanarak görsel bir dil sahibi olacak.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hasan Taş, işaret dili eğitimi almış kursiyerlerin sosyal hayatta iletişim, iş hayatında iletişim, diksiyon, kişisel gelişim, çevre koruma, meslek etiği ve iş organizasyonu konularında daha bilinçli olacaklarını söyledi.

Gümüşhane İşitme Engelliler Koruma Derneği Başkanı Nurettin Köksal kursun ilk gününde işaret diliyle yaptığı konuşmada kursiyerlere katılımlarından dolayı, Vali Yücel Yavuz'a da kursun açılmasında kendilerine destek olmasından ötürü teşekkür etti. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halk Eğitimi Merkezi Gümüşhane Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title