Haberler

Gümüşhane'de Festival Coşkusu 20 Yaşında

Gümüşhane'de bu yıl 20.kez yapılan Uluslararası Kuşburnu-Pestil Kültür ve Turizm Şenliği başladı.

Gümüşhane'de bu yıl 20. kez yapılan Uluslararası Kuşburnu-Pestil Kültür ve Turizm Şenliği başladı.

Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına Vali Dr. Yusuf Mayda ve Belediye Başkanı Mustafa Canlı'nın şenlik çelengini sunmasının ardından Belediye Başkanlığı mehteran takımı eşliğinde şenlik yürüyüşü, Güneri Kadirbeyoğlu Sanat Sokağı ve şenlik fuarı açılışları gerçekleştirildi.

"MISIR'A BİR AN ÖNCE DEMOKRASİ GELMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM"

Zafer Meydanı'nda kurulan şenlik alanında düzenlenen protokol konuşmalarında Vali Dr. Yusuf Mayda, Mısır'da devam eden olaylara vurgu yaparak "Mısır'a bir an önce demokrasi gelmesini temenni ediyorum" dedi.

Şenliklerin amacının bir araya gelerek, gelenekleri yaşatarak, bu gelenekleri gelecek nesillere ulaştırmak, ilin ve bölgenin tanıtımının yanında ekonomik yönden gelişmesine katkı sağlamak olduğunu ifade eden Vali Mayda, "Şehirlerin de insanlar gibi hafızaları vardır. Bu hafıza, o şehrin milli kültüre kattığı değerler ölçüsünde derin ve kıymetlidir. Gümüşhane, Türk kültürüne kattığı düşünce, sanat ve folklorik malzeme bakımından ülkemizin zengin illerinden biridir. Bu yıl 20.'sini gerçekleştireceğimiz şenliğimiz kuşburnu ve pestilin tanıtımının yanında aynı zamanda bir kültür festivalidir. Hüseyin Gümüşhanevi'den Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi'ye uzayan süreçte dini ilimlerde; Vasfi Mahir Kocatürk'ten Hüseyin Nihal Atsız'a uzayan süreçte tarih araştırmalarında, Reis'ül Hattatin Kamil Akdik'ten ressam Şeref Akdik'e uzayan süreçte güzel sanatlarda; Dilaver Cebeci'den Aşık Zevraki'ye uzayan süreçte söz sanatlarında nice büyük üstadı yetiştiren bu kentin, bu değerlerini tanımaya ve tanıtmaya gayret sarf etmek gibi bir yükümlülüğü de vardır. Bu vesileyle ilimize teşrif eden tüm misafirlerimize, sanatçılara, iş adamlarına, derneklerimize, sivil toplum kuruluşlarına hoş geldiniz diyor, şenliğin ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum" diye konuştu.

"HER YERDE MAZLUMUN YANINDA OLAN BİR ÜLKEYİZ"

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın ise konuşmasında, şehrin nüfusunun bu aylarda 450-500 binlere ulaştığının altını çizerek, Gümüşhane'nin hızla büyüdüğünü, büyük şehirlerde ne varsa Gümüşhane'de de onların olmaya başladığını söyledi.

İslam coğrafyasında zalimlerin mazlumları ezdiğini ve kan akıttığını belirten Aydın, "Her yerde mazlumun yanında olan bir ülkeyiz. Müslüman coğrafyasında birisi zalimden zulüm görüyorsa o mazlumun yanındayız ve ilelebet yanlarında olacağız" dedi.

"GÜMÜŞHANELİLERİN GÖNLÜNÜN YARISI MISIR'DA"

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün de şenliğin başarılı olması temennisiyle başladığı konuşmasında, Mısır'da yaşanan olaylara değindi. İslam aleminin ülkelerinden olan Mısır'da durumun vahametini 'Mısır'da kan gövdeyi götürüyor' cümleleriyle ifade eden Milletvekili Üstün, "Kendi milletine kurşun döndürmüş satılmış sütü bozuğun kendi insanlarına yapabileceği bu kadar zulmü lanetlememek mümkün değil. Bütün Gümüşhaneli hemşehrilerimizin gönlünün yarısı bugün Mısır'da" diye konuştu.

"MİLLET VE ÜMMET OLARAK BİRLİK VE BERABERLİĞİ SAĞLAYAMADIĞIMIZ SÜRECE BU TÜR ACILARI DAHA ÇOK YAŞARIZ"

Millet olarak, ümmet olarak birlik ve beraberliğin sağlanamaması durumunda bu tür acıların daha çok yaşanacağının altını çizen Milletvekili Üstün, "İnşallah bu millet güçlü olur, başka çıkar yolu da yok. Türk milletinin güçlü olması lazım. Doğu Türkistan'daki Müslüman Türk'ün rahat etmesi için, Mısır'daki, Bosna'daki, Gazze'deki Müslümanların da rahat etmesi için Türkiye Cumhuriyeti'nin güçlü olması lazım. İnşallah bunu da başaracağız" ifadelerini kullandı.

"ŞENLİKLER SOSYAL BİR HAREKETTİR"

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı ise konuşmasında, şenliğin şehrin sosyal aktivitesine katkı sağlayan sosyal bir hareket olduğunu belirterek, "Bu tip etkinlikler bütçeyle orantılı yapılıyor. Biz en az masrafla iyi bir organizasyon yapmaya çalışıyoruz. Folklorik ve kültürel yapısıyla etkinliğin yapılmasına katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz" dedi.

Mısır'da yaşanan olaylar nedeniyle şenliğin ertelenmesiyle ilgili bir takım söylemler olduğunu da hatırlatan Başkan Canlı, şunları söyledi:

"Biz Mısır'daki olayları yüreğimizde yaşıyoruz. Orada ölen, öldürülen insanların acısını içimizde yaşıyoruz. Şenliğin festivalin iptal edilmesi oradaki insanlara bir şey katmaz. Biz hem buradaki etkinlikleri yapacağız hem de Mısır'daki acıyı içimizde yaşayacağız."

Yapılan konuşmaların ardından 6 farklı ilden gelen halk oyunları ekiplerinin gösterileriyle, şenliğin açılış programı sona erdi.

Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak bu yıl 5 gün sürecek olan ve 42 sanatçı ve aşığın katılacağı şenlik kapsamında akşam saatlerinde Gümüşhaneli sanatçılar konseri ve Türk Halk Müziği konseri gerçekleştirilecek. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title