Haberler

Gümüşhane'de Atık Su Arıtma Tesisi Hizmete Girdi

Güncelleme:

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, çevreye duyarlı bir belediye olarak kentin önemli projelerinden biri olan atık su arıtma tesisinin yapımını tamamlayarak hayata geçirdiklerini söyledi.

Canlı, yapımı tamamlanan atık su arıtma tesisi ve ek kolektör hattında incelemede bulundu. Canlı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin önemli sorunlarından birinin de atık su arıtma tesisi olduğunu belirterek, "Tesisimizin hizmete girmesiyle kentimizin bu sorunu tarihe kavuşmuş oldu" dedi.

Bugüne kadar atık suların, kentin can damarı olan Harşit Çayı'na döküldüğünü kaydeden Canlı, şunları söyledi:

"Bundan sonra Harşit Çayı'nın kirlenmesi tarihe karışıyor. Bu tesisi Gümüşhane'ye kazandırmamız bir milat olup çok önemli bir hadisedir. Karadeniz belediyeleri içinde Ordu ve Gümüşhane illerinden başka atık su problemini çözen il yoktur. Çevreye duyarlı bir belediye olarak önemli projelerimizden biri olan atık su tesisimizi bitirip hayata geçirdik. Tesisimiz yaklaşık 7 milyon liraya mal oldu. Tesisimiz tamamen biyolojik bir tesis olup kanalizasyonda bulunan pis sular bakteriler sayesinde damıtılıp, daha temiz şekilde Harşit Çayı'na bırakılıyor. Harşit Çayı'mız artık daha temiz ve pırıl pırıl akıyor. Bu tesisimiz ile birlikte Gümüşhane'ye daha sağlıklı, temiz ve yaşanılabilir bir çevre kazanırdık. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun." - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Canlı Gümüşhane Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title