Haberler

Gümüşhane'de Alışveriş Merkezi Çalışmaları

Gümüşhane Belediyesince yapımı planlanan alışveriş merkezi çalışmaları kapsamında toplantı düzenlendi.

Gümüşhane Belediyesi'nde düzenlenen toplantıda, alışveriş merkezinin yapılacağı alanda bulunan ve yıkımına karar verilen sanayi sitesinin bir ay içinde yıkımına başlanması kararlaştırıldı.

Toplantıda konuşan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane'nin büyümesi ve gelişmesi için gayret gösterdiklerini söyledi.

Kentte olan imkanlarla yetinmeyeceklerini ifade eden Memiş, "Büyük illerde olan ne varsa burada da olması için gayret göstereceğiz. Bu kentin sosyal alanlara, nitelikli hizmet sektörüne ihtiyacı var. Şehir için yapılacak olan her yatırımı biz de destekliyoruz. Alışveriş merkezi bu şehrin bir eksiğidir ve bu eksik belediyemizin yapacağı yatırımla giderilecek." diye konuştu.

Gümüşhane Belediye Başkan Ercan Çimen de kente kazandıracakları alışveriş merkezine adım adım yaklaştıklarına işaret etti.

Alışveriş merkezinin yapılacağı alanda bulunan mevcut otogar ve küçük sanayideki esnafının tahliye edilmesi sürecinde sona gelindiğini bildiren Çimen, "Bu süre içerisinde esnaf kardeşlerimizi mağdur etmeyeceğiz. Otogar esnafı için hazırladığımız geçici otogarın yanı sıra yine Daltaban sanayi sitesinde bulunan esnaf kardeşlerimiz için de Bağlarbaşı sanayi sitesinde yeni iş yeri oluşturduk. Esnaf kardeşlerimizle yaptığımız istişare sonucu taşınma işlemini kış sezonuna bıraktık. Şimdi taşınma işlemlerine başlıyoruz. Allah'ın izniyle alışveriş merkezinin inşaatına bu yıl başlayacağız." ifadelerini kullandı.

Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ve sanayi sitesi esnafının katıldığı toplantıda, sanayi sitesinin yıkımına bir ay içerisinde başlanması kararlaştırıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ercan Çimen Okay Memiş Gümüşhane Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title