Haberler

Gümüşhane'de 29 Ekim Coşkusu

Gümüşhane'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, yoğun bir katılımla coşkulu bir şekilde kutlandı.

Sabah saatlerinde Vali Yücel Yavuz'un makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından program Yeni Şehir Stadyumunda gerçekleştirildi.

Program Vali Yücel Yavuz, Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan ve Belediye Başkanı Ercan Çimen'in vatandaşları selamlaması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Atatürk'ün Türk milletinin şiarına en uygun yönetim biçimi Cumhuriyet'tir diyerek ilan ettiğini hatırlatan Vali Yavuz, üç kıtaya egemen olmuş Osmanlı İmparatorluğu'nun dış ve iç mihraklarca bölünmesi, parçalanması ve yok edilmesiyle ilgili büyük bir projenin ardından her millete nasip olmayacak bir dünya lideri Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah ve dava arkadaşlarının aziz Türk milletinin engin özverisi ve gayretiyle bir destan yazarak kurtuluş mücadelesini vererek nihayetinde 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'in ilan edildiğini söyledi.

"BAŞIMIZ DİK, ALNIMIZ AÇIK, GELECEĞE UMUTLA BAKIYORUZ"

Bütün dünyaya Türk milletinin esir yaşamaktansa ölmeyi tercih edeceğinin açık, anlaşılır ve net bir şekilde ifade etmek suretiyle ilan edilen Cumhuriyetin bugün 92.yıl kutlama törenlerinin coşkuyla gerçekleştirildiğini kaydeden Vali Yavuz, "Ülkemiz son yıllarda yaşanılan ve özellikle Ortadoğu'da yaşanan olayların çerçevesinde mağdur ve mahkum edilen milletlerin, yoksulluk, açlık, sefaletle yüzyüze getirilen milletin umut ışığı ve çıkış kapısı olmuş durumda. Biz bütün bu zorlukların üstesinden gelme kudretimizi tarihte ispatladık, yine ispatlayacağız. Muhtaç olduğumuz kudretin damarlarımızdaki asil kanda olduğunu biliyoruz. Başımız dik, alnımız açık, geleceğe umutla bakıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim'le ilgili mesajının okunmasının ardından Orhan Akyüz adlı öğrenci de günün anlamıyla ilgili bir konuşma yaptı.

Selami Albayrak'ın şiir okumasının ardından kız ve erkeklerde bayrak yarışı gerçekleştirildi. İl Jandarma Komutanlığı iz takip ve mayın arama köpeklerinin yaptıkları gösterinin ardından Ahmet Aydın adlı öğrenci şiir okudu.

Cumhuriyet Bayramı kapsamında düzenlene yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin protokol üyeleri tarafından verilmesi ve resmi geçit töreni ile kutlama programı sona erdi.

Törenleri Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen "Damla" projesi kapsamında Türkiye'de üniversite öğrenimi gören 16 ülkeden 40 öğrenci de izledi ve resmi geçit törenine katıldı. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gümüşhane Cezayir 29 Ekim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title