Haberler

Yer Altı Otopark Yapımı İhale Sözleşmesi İmzalandı

Güncelleme:

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, yapılacak yeni iki katlı yer altı otoparkın trafiği önemli ölçüde rahatlatacağını söyledi.

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Zafer Meydanı kapalı otoparkına ek olarak yapılacak yeni iki katlı yer altı otoparkının, şehir merkezindeki araç yoğunluğunu azaltarak şehir içi trafiğini de önemli ölçüde rahatlatacağını söyledi.

Gümüşhane Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğünce 22 Ekim'de ihalesi gerçekleştirilen Zafer Meydanı yer altı kapalı otopark yapımı ihale sözleşmesi, Belediye Başkanı Mustafa Canlı ve yüklenici firma yetkilisi tarafından imzalandı.

Canlı, sözleşmenin imzalanmasının ardından yaptığı açıklamada, Belediye Başkanlığı tarafından projelendirilen otoparkın, kentin önemli ihtiyacına cevap vereceğini belirterek, "Şehrimizin en önemli ihtiyaçlarından olan yeraltı kapalı otopark inşaatına, yüklenici firma yer tesliminin ardından hemen başlayacak. 5 bin 920 metrekarelik toplam alana ve yaklaşık 300 araç kapasitesine sahip iki katlı modern bir yer altı kapalı otoparkı olacak. 2009 yılı içerisinde yapımı tamamlanan Zafer Meydanı kapalı otoparkına ek olarak yapılacak yeni iki katlı yer altı otoparkı, şehir merkezindeki araç yoğunluğunu azaltarak şehir içi trafiğini de önemli ölçüde rahatlatacaktır" dedi.

Canlı, otopark tamamlandıktan sonra ikinci aşama olarak kent meydanı peyzaj düzenleme çalışmalarına başlayarak şehre büyük bir meydan kazandıracaklarını sözlerine ekledi. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Canlı Gümüşhane Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title