Haberler

Gümüşhane: Ablalar Çalışıyor, Küçükler Okuyor

Gümüşhane'nin Kürtün İlçesi'nde Pide Salonu İşleten

Gümüşhane'nin Kürtün İlçesi'nde pide salonu işleten

Ayşe Usta ve Nazife Özlü adlı kız kardeşler, hem okula giden 5 kardeşinin okul masraflarını karşılıyor hem de 9 kişilik ailelerinin geçimini sağlıyor.

İlçede şoförlük yapan baba İsmail Özlü, 4 yıl önce babadan kalan pide salonunu kapatmak istemesi üzerine devreye giren Ayşe ve Nazife kardeşler, "Biz işletiriz. Hem ailemizi geçindirir, hem de okuyan kardeşlerimize yardım ederiz" sözleri üzerine baba İsmail işyerini kapatmaktan vazgeçti. Birlikte çalışmaktan çok memnun olduklarını söyleyen ve evli olan Ayşe Usta, "Dedemiz burayı lokanta olarak işletirdi. Dededen babama kaldı. Babam yanına bir usta aldı. Alınan usta burayı pide salonuna çevirdi. Biz de zaman zaman ustanın yanında çalışarak pide yapmayı öğrendik. Usta ayrılınca babam iş yerini kapatmak istedi. 'Biz çalışırız' dedik. Önce kabul etmedi. Israrımıza dayanamayınca kabullendi. Erkek kardeşimiz de bizimle birlikte çalışmaya başladı. Ancak o şimdi askerde. Dönüşte bizimle çalışır mı bilemiyoruz ama biz bu mesleği sürdüreceğiz. Çevreden 'Bayanlar bu işi yapamaz' dediler ama biz başardık. Şimdi herkes çok memnun" dedi.

Nişanlı olan Nazife Özlü ise "Biz ailece birbirimize destek oluyoruz. Müşterilerimiz kalabalık olduğu zaman annem, babam, diğer küçük kardeşlerimiz de bize yardımcı oluyorlar" dedi.

6 kız ve 3 erkek çocuk babası olan İsmail Özlü de, "Usta gittikten sonra burayı kapatmak istedim. Ayşe ve Nazife 'Biz işleteceğiz baba' dediler. Ben işlerini organize ediyorum, takip ediyorum. Bana 'Biz bu işin en iyisini, en kalitelisini yapıp herkese örnek olacağız' dediler. Gerçekten de öyle oldu. Ben çok memnunum, müşterilerimiz de çok memnun. Kararlı olarak çalıştılar ve şimdi burada birinci sınıf bir işletmeci durumuna geldiler" şeklinde konuştu.

Ayşe ve Nazife kardeşler "Karadeniz Pide Salonu" adını verdikleri işyerinde kıymalı, peynirli, kuşbaşılı, kaşarlı, karışık, yağlı, sucuklu, yumurtalı pide çeşitleriyle lahmacun yaparak hem 5 kardeşinin okumasını sağlıyor hem de 9 kişilik aileyi geçindiriyorlar.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title