Haberler

Gümüşhane 14. Uluslaarası Kuşburnu-pestil, Kültür ve Turizm Şenlikleri

Gümüşhane 14. Uluslararası Kuşburnu-pestil, Kültür ve Turizm Şenlikleri Çeşitli Etkinliklerle Devam Etti.

Gümüşhane 14. Uluslararası Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Turizm şenlikleri çeşitli etkinliklerle devam etti.

Şenliklerin ikinci gününde Sivas Devlet Türk Halk Müziği sanatçılarından Aynur Erdoğan ile Cafer Güvenç, Zafer Meydanı'nda konser verdi. Gümüşhaneli sanatçı Akın Akıntürk'ün de sahne aldığı konsere Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu eşi Sabiha Salihoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Canlı ve eşi Müzeyyen Canlı ile birlikte geldiler.

Konserin ilerleyen saatlerinde vatandaşlar, kemençe eşliğinde horon oynadılar.

Çok sayıda vatandaşın dinleyici olarak katıldığı konser gecenin geç saatlerine kadar sürdü.

AŞIKLAR ŞÖLENİ

Öte yandan 14. Uluslararası Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Turizm Şenliği kapsamında halk oyunları ekiplerinin gösterisi ve aşıklar şöleni yapıldı.

Çeşitli illerden gelen halk oyunları ekipleri, Zafer Meydanı'nda yörelerine ait oyunlar sergilediler.

İstanbul Gümüşhaneliler Yardımlaşma Derneği Başkanı Tahsin Söğüt tarafından , şenliği düzenleyen Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay ile derneğe sponsor olarak katkı sağlayan iş adamlarına plaket vererek katkılarından dolayı teşekkür etti.

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu yaptığı konuşmada, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında iş adamı olarak, kamu görevlisi olarak, işçi olarak, her türlü meslekte görev alarak çalışan Gümüşhanelerin şenlikte kendilerini yalnız bırakmadığını belirterek “ Böyle bir günde herkesi bir arada görmek bizleri mutlu ediyor. Temennimiz kaynaklarını birleştirerek doğup büyüdükleri bu topraklara yatırım yapmaları, hemşehrilerine istihdam sağlamalarını istiyoruz. Onların bizleri gerek yurt içinde gerekse yurt dışında çok iyi temsil ettiklerini biliyor ve onlarla gurur duyuyoruz.”şeklinde konuştu.

(OY-İRT-Y)

29.07.2007 17:29 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title