Haberler

Gümüşdağ: "Türk Futbolunun Oldukça Fazla Sorunu Var"

"Böyle bir sürecin (Arda olayı) gelişmesini hiçbirimiz doğru bulmuyoruz"Ercan ATA, Ankara DHAKulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Barcelona'da forma giyen Arda Turan'ın milli takımı bırakmasıyla sonuçlanan süreçle ilgili, "Arda kardeşimiz çok duygusal biri ama bunların hiçbirisi...

"Böyle bir sürecin (Arda olayı) gelişmesini hiçbirimiz doğru bulmuyoruz"

Ercan ATA, Ankara DHA

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Barcelona'da forma giyen Arda Turan'ın milli takımı bırakmasıyla sonuçlanan süreçle ilgili, "Arda kardeşimiz çok duygusal biri ama bunların hiçbirisi bunu yapmasını gerektirmez" dedi.

Gümüşdağ, Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Genel Kurulu sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada Türk futbolulun çok sayıda sorunu olduğunu belirterek şu değerlendirmede bulundu.

"olağan mali genel kurulumuz tff'nin ibrasıyla tamamlandı, hayırlı uğurlu olsun diyoruz. yaktlaşık 1 senedir video hakemliği konusunda kulüpler birliği vakfı olarak konunun takipcçisi olduk. özellikle gerek bundesliga da önümüzdeki 2017-2018 sezonuna video hakemliği ile başlayacak. premier lig ve italye seri a hepsi ile ortak çalışmalar doğrultusunda yaklaşık geçen ay anlaşması imzalanan ve dün ilk defa başakşehir 19 yaş altı futbol takımı ile sistem denemeye açıldı. bu çok önemliydi ve tarihi bir gündü. video hakemliğinin nher anlamda türk futboluna katkı sağlayacağına, hakemlerin işini kolaylaştıracağını ve saygınlığını artıracağına inanıyorum. maksimim fayda minimum müdahale. hakem görevini yapmaya devam edecek. 4 karar dışında her zaman son karırı orta hakem söyleyecek. buradaki futbol federasyonu ile son dönemde yaptığımız çalışma ve işbirliği konusunda teşekkür ederim. türk futboluna hayırlı olmasını diliyorum. temennim ilk çeyreğinde başlamaktı. bunların bir süreci var. yaklaşık 4 aylık süreçte eğitimler devam etti. ocak ayında artık video hakemliği ile süperlig maçlarınınm hepsi devam edecek. benim için en önemli kısım video hakemliği kısmıydı. bu işe çok inandık ve başardık. kulüpler birliği vakfında 18 kulüp başkanının mutabakatı var. aynı zamanda tff yi de işbirliği dolayısıyla teşekkür ediyorum.

benim arkayı ne kadar sevdiğimi herkes bilir. böyle bir sürecin gelişymesini hiçbirimiz doğru bulmuyoruz. bir ağabey olarak da kendisine bilal meşeden özür dilemesinin doğru olacağını düşündüm. Rize olayında da istenmeyen olay yaşanmış, benim futbolcularım da işe karışmıştı. onlar da gidiph özürü diledi, doğru olan budur. Arda kardeşemiz çok duygusal birisi ama bunların hiçbirisi bunu yapmasını gerektirmez. inanıyorum ki zaman içinde o da bunun farkına varacak ve adımlar atacaktır.

artık türkiye futbol federasyonu her yıl seçimler dönemini geride bırakmıytır. kulüpler birliği vakfı bayşkanı olarak 3 yıllık dönemimde bunun hep karşısında durdum. döneminde seçimler olsun, olağan seçimleri karşıyız diye her zaman açıkladım. türk futbolunun oldukça fazla sorunu var. vakgfa geldiğimiz günden beri kulüplerle yaptüığımız çalışmalar arkasından tff ile yaptığımız işbirliğiyle deplasman yasağı,. devrim niteliğinde bir yayıh ihalesiyle bu madar olumsuz dönemde tarihi rekor bir rakamla bitirdik. bugün video hakemliğini nihayete erdirmiş durumdayız. sbeçimlerden çok futbolun sorunlarıyla ve çözümleriyle uğraşmak futbola katkı bağlar. sorunlar tabii ki var bunların farkındayız, bunların çözümü de işbirliğinden geçiyor."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Göksel Gümüşdağ açıklamalar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Göksel Gümüşdağ Arda Turan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title