Haberler

Gümülcine: Doktor Sadık Ahmet, Törenle Anıldı

Batı Trakya Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi'nin (DEP) kurucusu merhum Dr. Sadık Ahmet, ölümünün 11. yıldönümünde törenlerle anıldı.

Batı Trakya Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi'nin (DEP) kurucusu merhum Dr. Sadık Ahmet, ölümünün 11. yıldönümünde törenlerle anıldı.

Dr. Sadık Ahmet'in Gümülcine Kahveciler Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen törene, Türkiye'den DYP Başkanı Mehmet Ağar, Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın, AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Dündar, CHP Samsun Milletvekili Hayri Koç, Edirne Valisi Nusret Nuroğlu, Edirne CHP Milletvekilleri Rasim Çakır ve Neşat Gencer katıldı. Sadık Ahmet'in eşi Işık, oğlu Sadık, kızı Funda ve diğer aile yakınları ile Batı Trakya soydaşları da anma töreninde yer aldı. Tören sırasında başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından olmak üzere çok sayıda bakan ve milletvekilince gönderilen mesajlar okundu. Katılımcılar, Ahmet'in kabri başındaki törenin ardından Gümülcine merkezde bulunan Eski Camii'ye geçerek, Mevlüd-i Şerif dinledi. Daha sonra ise, Chriseve Otel'de katılımcılar onuruna yemek verildi.

Bu arada, Mehmet Aydın başkanlığındaki AK Parti milletvekilleri, Sadık Ahmet için düzenlenen tören öncesinde Batı Trakya'da çeşitli temaslarda bulundu. Kıraçlı Köyü'nü ziyaret eden grup, Yüksek Tahsilliler Derneği'nin eski Başkanı Murat Yunus'un yufka atölyesinde görüşmelerde bulundu. Ardından Sadık Ahmet'in annesinin yaşadığı Sirkeli Köyü'ne geçen milletvekilleri, Ahmet'in annesi Fehime Hanım'ı ziyaret etti.

Batı Trakya'da verdiği mücadele ile Türk azınlığın sorunlarının dış dünyada duyulmasına önayak olan Dr. Sadık Ahmet, 1996 yılında Gümülcine yakınlarında, otomobilinin Yunanlı bir çiftçinin kullandığı tarım aracıyla çarpışması sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybetmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title