Haberler

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı Soruları Yanıtladı Açıklaması

"Milletimizin önünde cumhurbaşkanı adayı olarak takdir edeceğimiz zat belli. Ona göre yürüyüşümüzü sürdüreceğiz" "(Bahçeli'nin cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik açıklamaları) Bunlar ütopik şeyler.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Milletimizin önünde cumhurbaşkanı adayı olarak takdir edeceğimiz zat belli. Ona göre yürüyüşümüzü sürdüreceğiz" dedi.

Yazıcı, Bakanlık Toplantı Salonu'nda Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı ve beraberindeki heyeti kabulünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin " Devlet Bahçeli'nin çatı adaylık formülünü nasıl yorumluyorsunuz?" şeklindeki sorusu üzerine Yazıcı, şöyle konuştu:

"Sayın Bahçeli'nin çok egzantrik görüşleri var. Önemli seçim arefelerinde bunları açıklıyor. Biliyorsunuz 2011 seçimlerinde, sayın Bahçeli, partilerinin 40. yılında iktidara geleceklerini şöyle bir formülle ifade ettiler; 2009 rakamlarının içinde yer alan sıfırlarını attı, 29 kaldı. 2 ile 9'u topladı 11 dedi. 11 ile 29'u topladı, 40 dedi ve '40 MHP'nin iktidar yılı' dedi. Böylesine bir formülasyondan söz etti. Şimdi Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi, yine bir çatı vs şemalar göstererek formülasyon ortaya koyuyor. Bunlar ütopik şeyler. Bunlar gerçekleşmesi mümkün olmayan şeylerdir. Bunlara bakar, konuşur, espri olarak güler geçeriz. Böyle bir şey gerçekleşmez. Siyasi ortamda matematiksel toplamayla işlem yapılmaz. Bu söylemler siyasi hayatın renkli söylemleri ama sonuç getirecek bir değerlendirmeleri olduğunu düşünmüyorum."

Yazıcı, "AK Partinin Cumhurbaşkanı adayı, Abdullah Gül'ün olması durumunda parti içinde bölünme olur mu?" şeklindeki soruyu yanıtlarken böle bir durumun söz konusu olamyacağını söyledi.

AK Parti'nin Türkiye'nin partisi olduğunu ifade eden Yazıcı, "Biz siyasi yelpazede, milletin olduğu yerdeyiz. Millet nerede, merkezde. AK Parti de ordadır. Şunun ya da bunun aday adayı olması bizim partimizde herhangi bir soruna yol açmaz. Kaldı ki en sağlıklı bir şekilde adaylık sürecini yürüten parti de bizim partimiz" dedi.

Yazıcı, şöyle devam etti:

"Başbakanımız aday olacak veya mevcut Cumhurbaşkanımız aday olacak. Tahmin ediyorsunuz neyin nasıl olacağını. Sonuçta seçecek olan millettir. Millet de 10 Ağustos'ta sandığa gittiğinde oyunu kullanarak cumhurbaşkanını seçecektir. Milletimizin önünde Cumhurbaşkanı adayı olarak takdir edeceğimiz zat belli. Ona göre yürüyüşümüzü sürdüreceğiz." - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Halil İbrahim Balcı Devlet Bahçeli Ak Parti Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title