Haberler

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Isparta'da

"Türkiye'de gerçekten Anayasanın 2.maddesinde ifade edilen sosyal devlet tanımlamasını en somut projelerle hayata geçiren bir iktidarız" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı,

"Türkiye'de gerçekten Anayasanın 2. maddesinde ifade edilen sosyal devlet tanımlamasını en somut projelerle hayata geçiren bir iktidarız" dedi.

Yazıcı, Isparta Girişimci Sanayici ve İşadamları Derneği'nce (IGSİAD) Barida Otel'de düzenlenen iş adamları ile istişare toplantısına katıldı.

Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bütünüyle değiştiğini, bu değişimin şehirlere de yansıdığını söyledi. Bunun her yerde görülebileceğini dile getiren Yazıcı, bu değişimin muhakemesinin yapılması gerektiğini kaydetti.

Türkiye'nin son 10 yıl içinde ekonomik ve sosyal anlamda geçirdiği değişim ve dönüşümü yurt dışından gelenlerin daha iyi kavrayabileceğini belirten Yazıcı,

"Şehirler, binalar, hizmet anlayışı, insanların kullandığı araçların markaları, mobilyalar değişiyor. Bu neyle sağlanıyor- Türkiye ekonomisinin büyümesi ile sağlanıyor" diye konuştu.

Türkiye'nin zenginliğinin artmaması halinde bu değişimin hiçbir yerde görülemeyeceğine dikkati çeken Yazıcı, Türkiye'nin değişim ve dönüşümü yakaladığı güven ve istikrar ile sürdürdüğünü, güven ve istikrarı milletin sağladığını kaydetti.

"Esas olan güven ve istikrarı oluşturan milletin ile hükümetin gündemini birleştirmektir" diyen Yazıcı, "Biz hep bunu söyledik. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti üyeleri olarak çok şey söylememiz mümkün, ama en önemli şeylerden bir tanesi güven ve istikrarı tesis eden hükümetin gündemi ile milletin gündemini birleştirmektir" diye konuştu.

Dünyada çok keskin bir rekabetin bulunduğunu, ülkelerin zenginliklerinin dış ticaret potansiyelleri ile ilgili olduğunu dile getiren Yazıcı, "Türkiye'nin 2002 yılında ihracatı 36 milyar dolarken 2012 yılında dünyada yaşanan soruna rağmen 152 milyar dolara ulaşmışsa bunu sağlayan etmenleri iyi görmek ve değerlendirmek gerekir" dedi.

Türk Ticaret Kanunu'nun çıkarılması için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Yazıcı, reel hayatın gerçekliğine uyum sağlamayacak, tıkanmalara yok açacak düzenlemeleri büyük bir konsensüs ile değiştirdiklerini bildirdi.

-"Devlet, bir hizmet organizasyonudur"-

Türkiye'nin dış ticaret hacminin 387 milyar dolar olduğunu, bunun da özel sektör tarafından gerçekleştirildiğini anlatan Yazıcı, şöyle konuştu:

"Bizim Türkiye'de muazzam bir dönüşümü gerçekleştirmenin altından yatan en önemli faktör, devlet birey ilişkilerini çok iyi algılayıp o doğrultuda bir icraat içerisinde oluşumuzdur. Devlet insanlar tarafından kendilerine hizmet edilmesi için oluşturuldu. Devlet, bir hizmet organizasyonudur. Bireyin güvenliğini sağlayacak, düzeni sağlayacak. Bu açıdan baktığımızda gerçekten insan hakları denilen bir kavram var. Ancak devlet hakkı diye bir kavram yok. Devletin ödevleri ve görevleri var."

Bakan Yazıcı, 2023 hedefleri giderken yapacaklarını 5 başlık altında topladıklarını kaydederek, ileri demokrasi anlamında Türkiye'nin demokratik standartları, tüm alanlarıyla birlikte kurumsal olarak hayata geçirmek zorunda olduğunu vurguladı.

-"IMF ile anlaşma yapmayan ender ülkelerden birisiyiz"-

Büyük ekonomi hedefleri doğrultusunda çalışmalar yapıldığını anlatan Yazıcı, şöyle devam etti:

"Yakın zamanlarda Türkiye 70 cente muhtaçtı. Borçlarını döndüremeyecek durumdaydı. IMF'ye olan borcumuz 23,5 milyar dolardı. Eli çantalı IMF komiserleri gelir, Türkiye'de dolaşırdı. Bakanlıkların kapılarına çıkardı. O görüntüler haber konusu olurdu. Bu ülkemizi küçülten bir davranış biçimidir. Kararlı bir şekilde bir duruş sergiledik. Başbakanımızın dediği gibi, diklenmeden dik durduk. Bütün burada sinerjiyi sizlerden edindik. Böyle yürüdük. Bugün, IMF ile anlaşma yapmayan ender ülkelerden birisiyiz. Borcumuz da 1 milyar doların altına düşmüş. Nisan mayıs aylarında inşallah onu kapatacağız. Üstelik IMF'nin kurucu üyesi olarak 5 milyar dolarlık kaynak aktarıyoruz. Yani 5 milyar dolarımızı kullanılmak üzere onun havuzuna koyuyoruz."

Türkiye'nin dünyanın her tarafını etkileyen krizde en geç etkilenen, en erken çıkan ve en çabuk toparlanan ülke olduğunu belirten Yazıcı, "Faiz ve enflasyon tek haneye düştü. Bu kendiliğinden olan bir şey değil. Faiz ve enflasyonu Türkiye Cumhuriyeti olarak uyguladığımız kararlı politikalarla tek haneli rakamda tutmayı sağlıyoruz" diye konuştu.

Türk milleti olarak, sosyal yapı, sosyal yapıyı oluşturan tüm katmanlar itibarıyla çok güçlü değerlere sahip olduklarına işaret eden Yazıcı, şöyle devam etti:

"Bunlardan bir tanesi aile yapısıdır. Yine birey diyoruz. Güçlü birey, güçlü aile, güçlü toplum... Bunlar birbirini tamamlıyor. Onun için de sosyal devlet, hiç kimseyi aç bırakmayan devlettir. Türkiye'de gerçekten Anayasanın 2. maddesinde ifade edilen sosyal devlet tanımlamasını en somut projelerle hayata geçiren bir iktidarız. Yakacağı yok, yakacak temin ettik eleştirdiler. Yiyeceği yok, yiyecek temin ettik, eleştirdiler. Eleştirsinler. Bunu bilen biliyor."

Konuşmaların ardından Yazıcı, iş adamları ile istişare toplantısına katıldı. Bakan Yazıcı, daha sonra İGSİAD tarafından düzenlenen 2012 Yılı Başarılı İşadamları ödül töreninde yılın girişimcisi Süleyman Sami Öngör, yılın değer katan şirketi İYAŞ'ın Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol ve yılın sanayicisi Mahmut Ünlüsoy'a ödüllerini verdi.

Muhabir: Murat Yolcu

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ISPARTA

Kaynak: AA / Güncel

Isparta Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title