Haberler

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Fındık Sektörü Temsilcileriyle Buluştu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Rekabet Kurumu Fındık Sektör Araştırması Raporu Takdim ve Değerlendirme Paneli'nde yaptığı konuşmada, "Fındığın dünyada pazarlama sorunu olmadığını düşünüyorum" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Rekabet Kurumu Fındık Sektör Araştırması Raporu Takdim ve Değerlendirme Paneli'ne katıldı. Yenibosna'da bir otelde gerçekleştirilen panele Bakan Tüfenkci'nin yanı sıra çok sayıda sektör temsilcisi ve çalışanı katıldı. Programda bir konuşma yapan Tüfenkci, Fındık sektöründeki konulara ait iyileştirme çalışmalarının da devam ettiğini söyledi.

Türkiye'deki lisanslı depoların ihtiyaç dahilinde il il izin verilerek açılacağını ifade eden Tüfenkci, "Bugüne kadar toplam 113 adet şirkete bakanlık olarak kuruluş izni verdik. Bunların 39 tanesi de lisanlı depo olarak faaliyete geçmesini sağladık. 2011 yılında 20 bin ton ile başladığımız lisanslı depoculuk sistemi bugün toplamda 1 milyon 785 bin 700 tonluk kapasiteye ulaştı. Kuruluş iznini almış 113 şirket faaliyete geçtiğinde Türkiye'de 10 milyon tonluk bir lisanslı depo kapasitesine ulaşacağız. Bundan sonra da artık lisanslı depo lisansını her önüne gelen şirkete vermeyip il il analiz yaparak gerçekten ihtiyacı var mı yok mu diye bakacağız. Biz ülkemizin bir lisanslı depo çöplüğüne dönmesini de istemiyoruz" dedi.

"Fındığın dünyada pazarlama sorunu olmadığını düşünüyorum"

Hükumet olarak fındık alanına bir çok desteğin verildiğini kaydeden Tüfenkci, "Fındıkla ilgili desteklerimiz sürmeye devam edeceğiz. Önemli olan fındığın üretim kalitesini artırmak, üretim verimliliğini artırmak. Dekar başına aldığımız verimliliği artırdığımızda aldığımız verimi artırdığımızda gelirimizin artacağını bilmemiz gerekiyor. Esasında yine baktığımızda fındığın dünyada pazarlama sorunu olduğunu düşünmüyorum. Önemli olan doğru kanallar ile doğru noktalarda doğru şekilde biz bu pazarlamaları yapalım. Rekabet kurumumuz tekelleşme olup olmaması noktasında incelemelerini yaptı ve bu noktada görüşlerini de ifade etti. Fındığın geleceğini gerçekten iyi görüyorum. 24 Haziran'dan sonra Türkiye bir makas değiştiriyor. Yeni bir sisteme geçilecek Cumhurbaşkanlığı Hükumet sistemine. Bu sistemle daha hızlı kararlar alınabilen hükumet yapıları ile fındıktaki bir takım sıkıntıları da daha etkin ve hızlı çözümlerle fındık üreticisi ve ticaretini yapanların önündeki engelleri kaldırmış olacağız" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Bülent Tüfenkci Yenibosna Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title