Haberler

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Edirne'de

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ticareti büyütmek istediklerini belirterek, "Özellikle küçük otomobil girişlerinde bir sıkıntı olmadığı, tır girişlerinde Yunan tarafından kaynaklanan bir sorun olduğunu ifade ediyorlar. Biz de bunu nasıl rahatlatabiliriz, Yunan tarafıyla da görüşüp özellikle ihracatçılarımızın ürünlerinin hızlı bir şekilde teslim edilmesini istiyoruz." dedi.

Tüfenkci, İpsala Sınır Kapısı'nda yaptığı incelemenin ardından gazetecilerin sorusu üzerine, İpsala Sınır Kapısı'nın yeniden modernize edileceğini söyledi.

Modernizasyona ilişkin proje ihalesinin yapıldığını belirten Tüfenkci, "İpsala Sınır Kapımız Yunanistan'a açılan bir kapımız. Burada özellikle siz ne kadar modern kapı yaparsanız yapın Yunanistan tarafının da aynı modernlikte bir kapıyı ya da aynı giriş çıkışa sahip bir kapıyı oluşturması lazım." diye konuştu.

Hem ihracatı artırmak hem de yolcuları rahatlatmak için kapının yenileneceğini aktaran Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Özellikle küçük otomobil girişlerinde bir sıkıntı olmadığı, tır girişlerinde Yunan tarafından kaynaklanan bir sorun olduğunu ifade ediyorlar. Biz de bunu nasıl rahatlatabiliriz, Yunan tarafıyla da görüşüp özellikle ihracatçılarımızın ürünlerinin hızlı bir şekilde teslim edilmesini istiyoruz. Biliyorsunuz ki bu kapılarda ekstra beklemek ciddi bir maliyet bindiriyor ve ticareti biraz daha küçültüyor. Biz ticareti büyütmek istiyoruz. Maliyetleri düşürmek istiyoruz. Bugün İpsala'da bunu yerinde inceledik. Şu anda İpsala Sınır Kapımızdan 2017'nin yedinci ayında 51 bin 81 adet taşıt yurda giriş yapmış. Dolayısıyla geçen yılın aynı ayına göre 6 bin 131 araç fazlalığı oluşmuş. Biz bu kapının tek durak anlayışı içerisinde yeniden yapılması için adımımızı attığımızda inanıyorum ki bu araç giriş sayıları da çok daha fazla artacak."

Tüfenkci, gümrük sahasında giriş ve çıkış yapan araçlardaki yolcuların istek ve sıkıntılarını dinledi, ayrıca Yunanistan'dan Türkiye'ye giren otobüse binerek yolcularla konuştu.

İncelemelerde, Edirne Valisi Günay Özdemir, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Yaşar Yaman Ocak ve gümrük yetkilileri de yer aldı.

-"Durmak yok yola devam"

Bakan Tüfenkci, AK Parti İlçe Başkanlığı'ndaki ziyarette ise Türkiye'nin bir yandan terör örgütleriyle mücadele ederken bir yandan ekonomiyi büyüttüğünü söyledi.

Türkiye'nin DHKP-C, FETÖ, PKK ile çok ciddi mücadele ettiğini aktaran Tüfenkci, "Bir yandan da insanlarımızın refah düzeyini arttırmaya, insanlarımızın mutluluğunu arttırmaya ve Türkiye'nin ekonomisini büyütmeye çalışıyoruz. Allah'a hamd olsun, 2016 yılında Türkiye'nin başına gelen bu hainlikten, bu alçaklıktan sonra bu alçak darbe girişimden sonra yurt dışındaki lobi faaliyetleri yurt içindeki sanki bir orkestranın parçalarıymış gibi her yerde bombalar patlatılması, terörün tırmandırılması, yurt dışında Türkiye'nin aleyhine lobilere rağmen Türkiye 2016'da yüzde 2.9 büyüdü ve 2017'ye çok güçlü bir şekilde ekonomimiz girdi." şeklinde konuştu.

Tüfenkci, Türkiye'nin ilk çeyrekte yüzde beş büyüdüğünü, ikinci ve üçüncü çeyrekte de bunun üstünde büyümeye devam edeceğini aktardı.

Bakan Tüfenkci, "Biz çok çalışmalıyız, daha fazla üretmeliyiz, daha fazla üretim yapıp daha fazla satmalıyız. Biz her yıl Türkiye olarak bir milyon gencimize iş bulmak ve AŞ bulmak zorundayız. Onun için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da bizlere söylediği gibi 'durmak yok yola devam' dedik. ve gerçekten Allah'a hamd olsun ekonomik verilerimiz 2017'de iyileşmeye başladı. İnşallah 2017'nin sonunda da hem işsizlikte hem de enflasyonda tek haneli rakamları görmüş olacağız." şeklinde konuştu.

İpsala için çeltiğin çok önemli olduğunu vurgulayan Tüfenkci, lisanslı depoyu İpsala'da hayata geçireceklerini kaydetti.

İpsala Belediyesi'ni de ziyaret eden Tüfenkci, Belediye Başkanı Mehmet Kerman'dan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bakan Tüfenkci, Uzunköprü Gümrük Müdürlüğü'nü de ziyaret ederek, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Tüfenkci Türkiye İpsala Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title